Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Amy Reed / Unsplash

Az igazán szerencsés emberek öt szokása

Mindannyian találkoztunk már olyan emberrel, akinek valahogy mindig mákja van. Jókor volt jó helyen? Mindig szerencséje van? Lehet, hogy csak bizonyos mintázatokat okosan követ.

Az amerikai Forbes összegyűjtött öt olyan szokást, ami általában azokat jellemzi, akik sokszor kapják meg másoktól, hogy milyen szerencsések.

1. Állandóan próbálkoznak

A „minél több jegyet veszek a tombolára, annál valószínűbb, hogy nyerni fogok” elv mentén sokkal több ajtón kopogtatnak, mint a kevésbé szerencsések, ezért sűrűbben is botlanak bele jó lehetőségekbe.

Ezzel sok időt veszítenek, de közben megtanulnak kockázatot vállalni és kudarcot kezelni, ami elengedhetetlen a hosszú távú sikerhez.

2. Adnak, nem csak elvesznek

A dögöljön meg a szomszéd tehene is hozzáállás helyett megosztják a tudásukat és a tapasztalataikat, mentoráltakat fogadnak és segítenek másoknak a céljaik elérésében.

3. Hálásak

Rendszeresen emlékeztetik magukat azokra a dolgokra, amikért hálásak. Minden értük tett szívességet megköszönnek, mert tudják, így legközelebb is számíthatnak a segítségre.

4. Nem veszítik el a fókuszt

Nem hagyják, hogy elvonják a figyelmüket az apró és lényegtelen problémák, mert tudják, hogy az energiájukat sokkal hasznosabban be tudják fektetni máshová. A beszélgetéseik mentesek a drámától és a negativitástól, nyitottak az új ötletekre.

5. Folyamatosan építik a kapcsolati hálójukat

Rendszeresen bővítik az ismeretségi körüket, de a régiekről sem feledkeznek meg. Ez okozhatja, hogy ők azok, akik ha valamit nem tudnak megoldani, rögtön tuják, hogy ki az, aki segíteni tud nekik.

Borítókép: Amy Reed / Unsplash

"A legnagyobb kockázat az, ha nem vállalsz semmilyen kockázatot. Egy gyorsan változó világban az egyetlen stratégia, ami biztosan sikertelen, az, ha soha nem kockáztatsz."

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója