Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

fotó: rawpixel // Unsplash

A nevetés összehozza a csapatot – 5 tipp, hogyan oldd meg ezt a távmunka idején

Pszichológiailag, sőt még neurológiailag is úgy vagyunk drótozva, hogy nem tesz jót a huzamosabb ideig tartó elszigeteltség. A hónapok óta tartó távolságtartásnak van egy olyan áldozata, amire nem sokat gondolunk: a nevetés.

A lelki jólétünk, ennek következményeképp pedig a teljesítményünk is nagyban függ mások közelségétől. Nem arra szocializálódtunk, hogy egymástól távol éljünk, ezért a távmunkának számos olyan aspektusa van, amit a technológia nem tud megoldani. Ilyen például az egymással nevetés.

A Harvard Buiness Review szerint egy ember átlagosan tizennyolcszor nevet egy nap, és az esetek 97 százalékában mindig másokkal együtt nevetünk. Harmincszor gyakrabban nevetünk másokkal, mint egyedül.

Mégis idézzük fel egy pillanatra, hogy amikor a barátainkkal, kollégáinkkal nevetünk, az biztos azért van, mert a nevetés tárgya tényleg olyan vicces volt? Meglepő, de általában az esetek 80 százalékában nem. 

Azért nevetünk, mert mások nevetnek.

Azért, hogy ne maradjunk ki, mert kedvünkre való, hogy együtt nevethetünk. Ilyenkor először endorfin jut az agyunkba, ami egy olyan polipeptid, amely az agyunkban jelen lévő opioid receptorokat stimulálja, hogy a szorongást vagy fájdalmat öröm váltsa fel.

Másodszor dopamin is szabadul fel, ami a tanulás könnyítéséért, motivációért és fókuszáltságért is felel. 

Ennek fordítottjaként, ha stresszelünk, fenyegetve érezzük magunkat vagy szorongunk, kortizol kerül a vérünkbe, amit a vesénk termel.

A túl magas kortizolszint pedig súlygyarapodáshoz, fejfájáshoz, magas vérnyomáshoz és figyelemzavarhoz vezethet.

Mindezek tudatában a vírus okozta stressz és elszigetelődésre csakis jó hatással lehet, ha figyelünk arra, hogy megtartsuk a közös nevetéseket. Íme öt konkrét lépés, ami segíthet ebben. 

Lassíts!

A főnöknek kell odafigyelnie arra, hogy a csapatot a távolságban is egyben tartsa.

Úgy is, ha az erre elkülönített idő a munkaidő rovására megy.

Fontos a meetingek hatékonysága, de ne rohanjunk rajta át egymáshoz kapcsolódás, egymásra figyelés nélkül. 

Videózz!

Az emberek különösen jól tudnak dekódolni képi és hangi humort is, így minél több felületet hagyunk a humor jelenlétére, annál jobb. Kérjük meg a kollégákat, hogy csatlakozzanak videón.

Mosolyogj és beszélj kicsit magasabb tónusban

A kollégáid rólad fogják mintázni a meetingen megengedett és nem megengedett viselkedést, ezért mutass jó példát nekik. A legegyszerűbb és legerősebb vizuális jel a jókedvre egy őszinte mosoly, ugyanez a fülünknek egy enyhén magasabb, oldottabb hanghordozás. 

Mutass példát!

Ahogy az ásítás, úgy a nevetés is terjed. Kezdd magad és terjeszd a jókedvet a csapaton belül egy őszinte nevetéssel,

de ne erőltesd, mert rémesen egyszerű kiszúrni a hamis nevetést. 

Kezdd magaddal!

Alapozd meg a saját hangulatod, mielőtt beülsz egy meetingre. Így természetesen jön majd belőled minden. Egy jó tipp ennek eléréséhez, ha megnézel valamilyen rövid, vicces videót. 

 

"Nem a more, hanem a better visz előre. És ha van better, akkor előbb-utóbb more is lesz."