Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A legjobb tanács, amit valaha kaptam, hogy ne féljek kimutatni az érzelmeimet – Lakatos Márkkal készített nagyinterjút az amerikai Forbes

A magyar divattervező utazásai során találkozott Stephan Rabimovval, az amerikai Forbes újságírójával, akit megihletett a története és a különleges kubai projektje. 

Átfogó interjú készült Lakatos Márkkal többek között arról, hogy látja a Z-generációt, mit jelent számára a luxus, vagy épp hogyan szövi át a magyar kulturális örökség a tervezési filozófiáját. A tervező idén Havannába vitte kreációit és szervezett különleges fotózást és bemutatót kubai modellekkel és nemzetközi inspirációk vegyítette kollekcióval. 

Az interjúban sokat mesél a magyar folklórról és Budapest változásáról a szocializmustól kezdve. Ennek a két témának tulajdonítja inspirációja nagy részét.

Azt is mondja, csodálja a Z-generációt, lélekben magát is közéjük sorolja dacára annak, hogy sok kritika éri őket manapság. Nagy erőt lát a fiatalok által épített mozgalmakban és a környezetvédelemben történő tevékenységük őt is megihlette. Például a luxust az életében is csak a fenntarthatóság szellemében élvezi maga körül. 

A Lakatos Márkkal készített teljes beszélgetés itt olvasható, ahol mesél még a szabadidejéről, a divat diplomáciai fontosságáról és arról, hogyan tartja meg az egyensúlyt egyre sűrűsödő teendői, utazásai és a magánélete között.

Oszd meg!