Csendben világhírű, 200 éves és magyar. Mi az?

Talán olvastad – mert még a Washington Post és a New York Times is lehozta –, hogy januári számunkat idő előtt vissza kellett hívni az újságárusoktól. A Hell Energy tulajdonosai kértek ideiglenes intézkedést […]


Bővebben

A Design Terminal társadalmi problémákra keres megoldásokat

A Design Terminal mentorprogramjának új, tavaszi szemesztere különböző társadalmi kihívásokra innovatív megoldást kínáló csapatokat keres, akik a mentoraik segítségével fejleszthetik tovább termékeiket és szolgáltatásaikat.

A három hónapos programra január 21-től február 29-ig pályázhatnak a csapatok, akik, ha minden jól megy, a mentorálás végén céggé fejlődhetnek. Az inkubátor segít a termék- és üzletfejlesztésben, kommunikációban, értékesítésben, pénzügyi tervezésben, szervezeti- jogi kérdések megválaszolásában és a potenciális befektetők tetszésének elnyerésében.

A hazai és nemzetközi mentorokból álló segítők workshopokkal, négyszemközti beszélgetésekkel és szabadidős tevékenységekkel is készülnek.

A csapatok közösségi irodát és ösztöndíjat is kapnak.

A tehetséggondozó programot 2014-ben az Európai Bizottság is kitüntette. 2019-ben egy, a programban részt vevő svéd startup munkahelyi elégedettséget és stresszszintet mérő alkalmazásával a mentorálás alatt bővítette a csapatát és irodát nyitott Budapesten. A program időszakában holland befektetői csoporttól félmillió eurós befektetést kaptak az E-med4All kitalálói, akik szív- és érrendszeri telediagnosztikai szűrési rendszeren dolgoznak.

Frissítés: A cikk eredeti verziójában rosszul írtuk, hogy mikortól lehet jelentkezni, utóbb helyesbítettük. Az érintettektől elnézést kérünk!


 

“Előrejutásod az életben a gondolataiddal kezdődikés azokkal is végződik.”