Legyél jobb!

9 tipp, hogy a változások közepén is hatékony csapatot építs

Forbes
2020. július 09. 3 perc olvasás

A vezetőknek most hatékonyabbá tenni a csapatukat nehezebb, mint valaha. A cégek lépten-nyomon új kihívásokkal kell, hogy szembenézzenek, miközben a legfontosabb erőforrásaikra, a munkatársaikra is figyelniük kell.

Az amerikai Forbes összegyűjtött 9 tippet, hogy hatékonyabbá tudd tenni a csapatodat.

1.  Vond be a munkatársaid a tervezésbe!

A járvány gazdasági hatásai miatt talán még soha nem volt ekkora szüksége a cégnek az új célokra, új kezdeményezésekre és új stratégiai irányokra. Hallgasd meg a csapatod minél több tagját! A legjobb ötletek bárhonnan jöhetnek.

2. Tisztázd a célokat, szerepeket és felelősségeket!

A bizonytalan időkben akár hetente változhatnak egy cég prioritásai. Gondoskodj róla, hogy a csapatod minden tagja megértse az irányokat, és ebben a saját felelősségét, elszámolhatóságát is.

3. Készíts rugalmas terveket!

100 százalékos hatékonyságú terv nem létezik. Az ennyire bizonytalan és gyorsan változó környezetben, amiben most kell minden cégnek helyt állnia egyébként sincs idő túl részletes elemzéseket készíteni. Nem kell fejjel menni a falnak átgondolatlan stratégiákkal, de lehet, hogy az „elég jó” terv már éppen elég a cselekvéshez.

4. Fejleszd a csapatod!

Jogos kérdés, hogy melyik cégnek van most erre pénze, de rengeteg kutatás és tapasztalat bizonyítja, hogy azoknál a vállalatoknál, akik folyamatosan fejlesztik az alkalmazottaikat sokkal kisebb a fluktuáció, magasabb szintű az elkötelezettség, a hatékonyság és ezzel együtt a haszonkulcs is, így érdemes erre erőforrást fordítani.

5. Jelezz vissza folyamatosan!

A leghatékonyabb csapatokban a rendszeres, transzparens és objektív visszajelzési rendszer az alapkultúra része. A folyamatos fejlődés érdekében erősíts rá erre a kultúrára!

6. Az emberi kapcsolatokat, ne a hierarchiát erősítsd!

A legtöbb cég már felismerte, hogy a túlszabályozott, hierarchiát hangsúlyozó cégek nem működőképesek, vagyis nem hatékonyan. Jelenleg a megfelelő együttműködés fontosabb, mint valaha, amihez bizalom és az egyén kreativitása szükséges. Add meg a munkatársaidnak az ehhez szükséges szabadságot és ezzel a felelősséget!

7. Szervezz hatékonyabb meetingeket!

Nyilvánvaló célnak tűnik, de sok szervezet küzd ezzel. A hatékonyság és a világos célok szem előtt tartása mellett próbáld minimalizálni az értekezletekkel töltött időt!

8. Törekedj minél több személyes interakcióra!

Miután mindenki belecsömörödött a Zoom-beszélgetésekbe valószínűleg jót fog tenni a csapatnak, ha személyesen tudnak találkozni!

9. Vezess, de állj félre az útból, amikor kell!

A leghatékonyabb csapatok a döntéshozatal és a megvalósítás decentralizált változatát használják. Vezetőként fontos, hogy képes legyél meghatározni a célokat, megadni a szükséges erőforrásokat, de a megvalósítás mikéntjét bízd a csapatodra!

Borítókép: Annie Spratt / Unsplash