A home office elterjedése a lakáspiacra is hatással van
Fotó: Fotó: Andrew Neel // Unsplash
Legyél jobb!

7 tipp, hogy készülj fel a következő lezárásra

Forbes
2020. június 30. 2 perc olvasás

Alig, hogy egy picit fellélegeztünk az első után, kutatók szerint ősszel megérkezhet a járvány második hulláma. Ezt az időt használhatod pihenésre, de akár arra is, hogy felkészülj az újabb változásokra.

Az amerikai Forbes összegyűjtött hét stratégiát, amellyel rákészülhetsz az esetleges újabb lezárásokra:

1. Fogadd el az állandó változást!

A struccpolitika általános pszichológiai jelenség. A legtöbbünk hajlamos néha belecsúszni abba, hogy a szembenézés helyett inkább félrenéz abban a reményben, hogy majd magától jobb lesz minden. Ez megakadályoz az új helyzethez való azonnali alkalmazkodásban, hiszen nem akkor ismerjük fel a változásokat, amikor azok valóban bekövetkeznek.  

2. Alkalmazz vállalkozói szemléletet!

A járvány alatt minden munkakörben dolgozónak alkalmazkodnia kellett a megváltozott helyzethez. A folyamatosan jelentkező kihívásokra ne időszakosként tekints, hanem egy olyan lehetőségre, ami megtanít minden helyzetben feltalálni magad!

3. Fejleszd magad állandóan!

Amellett, hogy elfogadod a változást, saját magadon is változtatnod kell! Gondold át, hogy melyek azok a készségek, amelyekre a jövőben szükséged lehet, és kezdj el rajtuk minél előbb dolgozni!  

4. Keress új megoldásokat!

A régi, jól bevált megoldások sokszor alkalmatlanná válnak az újabb problémák megoldására. Gondold át, hogy melyek azok a készségeid, amelyekben a legjobb vagy, és ezekkel milyen problémákra találhatsz új megoldásokat!

5. Azonosíts új célpiacokat!

Egy második hullám esetén mind az ügyfelek problémái, mind az ügyfelek megváltozhatnak. Akár vállalkozói, akár munkavállalói oldalon vagy, mérd fel, hogy melyek azok a területek, amelyek felé nyithatsz, ha a jelenlegi irány járhatatlanná válik!

6. Tanulj meg kockázatot vállalni!

A túlzott veszteségkerülés éppen olyan káros lehet, mint a túl nagy kockázatok vállalása. Találd meg a kettő között az aranyközéputat azzal, hogy nem maradsz egy helyben, de egyszerre nem is teszel akkora lépéseket, amelyek túl nagy falatnak bizonyulnának!

7. Tölts időt új eszközök megismerésével!

Az állandó változásokhoz való alkalmazkodás folyamatos fejlesztést igényel a munkaeszközeid fejlesztése terén is. Nézz utána, hogy melyek azok az eszközök, amelyek hosszútávon megkönnyíthetik a dolgod, főleg a digitális megoldások terén!