Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

7 intő jel, hogy sosem leszel sikeres

A legtöbbünk valószínűleg néhányra ezek közül méltóságteljesen bólintani fog egyet.  

Az amerikai Forbes cikke szerint ezek azok a szokások, amik fognak egy nagy tőrt, és ledöfik a sikert, mint egy malacot. Nézzük!

Túl sokat lógsz a Facebookon

Persze, minden cégnek jelen kell lennie a közösségi felületeken, de ha az időt arra fecsérled, hogy félig kikapcsolt aggyal görgesd az üzenőfalat, akkor annak nincs semmi értelme, és az emberiség egyik legveszedelmesebb időcsapdájában ragadsz.

Azt hiszed, hogy keményen dolgozol, pedig igazából nem

Nincs értelme napi 8-10 órát ülni egyhelyben, ha közben a produktivitást felemészti minden más. Próbáltad már lemérni, hogy egy nap tényleges munkával mennyi időt töltesz?
Ha változtatnál, olvasd el ezt az írást.

Munka után mit csinálsz? Lazítasz, vagy haladsz a saját kis projekteddel, amiből egy nap a céged lehet?

Nem vagy hatékony

Keményen dolgozni egy dolog. Okosan dolgozni meg egy másik. Ha már sikerült a napi munkaidőnket tényleges munkával tölteni, akkor itt az ideje átstrukturálni az egészet, hogy hatékonyak is legyünk.

Túl hamar feladod

Ma sem jött össze? Nem értékelnek? Nincs motivációd? Üdv a vállalkozói életben! Ez egy ilyen kemény világ, kemény embereknek, akik nem maradnak padlón, ha kapnak egy pofont.  Próbálkoznak, ha kell, újra és újra nekifutnak a látszólag betonból készült falnak – ami aztán egyszer csak lehet, hogy varázsütésre összeomlik.

Nem tudod elképzelni, hogy a ma befektetett munka egy nap megtérül

Azok a feladatok, amiket 1-2 nap alatt le lehet tudni, és meg is kapjuk érte a megfelelő javadalmazást, vonzóak. Sőt. Addiktívak. De minden sikeres vállalkozó tudja, hogy ha fenntartható vállalkozást akar, akkor abba a leginkább időt kell befektetni, mert az elvégzett munka lehet, hogy évek múlva fog megtérülni. Ha ez nem megy, akkor egyszerűen nem tudsz hosszútávon gondolkozni.

Nem vállalsz kockázatot

Ez érthető, hát ki szeret a tűzzel játszani? De, ahogy a mondás is tartja, kockázat nélkül nincs győzelem. Egy vállalkozónak a kockázatvállalás  benne van a munkaköri leírásában. Bukni nem kellemes, de a bukás utáni bukás utáni bukás utáni bukás után jöhet a siker. És a kudarcokból tanul az ember a legtöbbet.

Nem ragadod meg a kínálkozó lehetőséget

Nem csak kockázatot kell vállalni, hanem fel kell tudni ismerni a sokszor álcaruhát öltött lehetőségeket is.  Az Igenember c. film főszereplője például fogja magát, és minden szembe jövő lehetőségre elkezd igent mondani, és a világ teljesen megváltozik körülötte.

Persze ez nem azt jeletni, hogy mindenre azonnal rá kell bólintani (és a film tanulsága is ez), viszont nem szabad elzárkózni egy kínálkozó alkalom elől, csak azért, mert az elsőre kényelmetlennek, vagy idegennek tűnik. Keresd a lehetőségeket mindenhol!

 

Oszd meg!