Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

5+1 tipp a gyors és megbízható adományozáshoz a karácsonyi szezonban

Nincs időd önkénteskedni? A gyerekek kinőtt ruháit és már nem használt játékait az utóbbi években mind elajándékoztad? Viszont mégis szeretnél segíteni? Lehetőleg gyorsan, de nem tudod, hogyan,vagy nem tudod kinek? Az adjukössze.hu oldal segítségével segítünk eligazodni!

Megújult az ország legnagyobb adományportálja, így aki jót szeretne tenni, most még könnyebben megteheti! Az adjukössze.hu nemcsak új külsővel várja az adományozókat a karácsonyi időszakban, hanem rengeteg új funkcióval is.

1, Szeretnél valami jót tenni, de még a karácsonyi ajándékokat is online intézed idő hiányában?

Az adományozás végtelenül egyszerű az oldalon: csak a bankkártyádra van szükség, és pillanatok alatt támogatni tudsz egy jó ügyet, mintha csak egy online boltban vásárolnál, a különbség az, hogy itt nincs rossz „termék”. Bármilyen bankkártyával fizethetsz. Regisztrálással saját adományozói profilt hozhatsz létre, melyen követheted a támogatott vagy izgalmasnak tartott kampányokat.

2, Nincs időd egyesével végigmenni különböző alapítványok és egyesületek honlapján, hogy rátalálj a számodra leginkább szimpatikus szervezetre?

A portálon egyszerre több mint 120 kampány közül választhatsz, és segít a választásban egy szűrő is. Itt egy helyen megtalálsz mindent: a legkülönfélébb projekteket, a kampányokat indított szervezetek adatlapját, és ha még többet szeretnél tudni, az összes elérhetőségüket a honlaptól a facebook oldalakig.

3, Nem bízol az utcai adományozásban? Egy megbízható és átlátható szervezet céljait támogatnád?

Gyakran felmerül az emberekben a kérdés, hogy jó helyre kerül-e az adományom? Az adjukössze.hu oldalon található szervezeteknek bátran adományozhatsz, hiszen mind bejegyzett szervezetek, amelyek többlépcsős ellenőrzésen estek át, mielőtt elkezdhettek adományokat gyűjteni az oldalon, és az elérhetőségüket is mindig megtalálod, ha te is kapcsolatba akarsz velük lépni.

4, Szívesebben támogatnál konkrét célokat, projekteket, ahelyett, hogy egy szervezet általános működését segítenéd?

A közösségi (crowdfunding) kampányokat a kezdő és alkalmi adományozóknak ajánljuk, akik valami konkrét, kézzelfogható dologra vágynak. Ezek a kampányok mindig egy-egy rövidebb időszakra szólnak, és a projektek általában hamar megvalósulnak, így nem sokkal az adományozást követően láthatod is, mit értél el a szervezet a támogatásával. Ha karácsonyi ajándékot adnál rászoruló gyerekeknek vagy a madarakat szeretnéd megvédeni a téli fagytól, ez a te műfajod!

5, Hosszú távon, havi rendszerességgel is szívesen segítenél egy jó ügyet, de nincs időd az állandó keresgélésre?

A rendszeres bankkártyás támogatást olyan adományozóknak ajánljuk, akik egy konkrét szervezet mellett döntenének, nem riadnak meg az elköteleződéstől – egy kisebb szervezetnek már havi néhány ezer forint biztos bevétel is számít, de természetesen minél többet adsz, annál stabilabb működést teszel lehetővé.

+1 tipp

Állandó rohanásban vagy a karácsonyi bevásárlások, évvégi zárások miatt, és minden egyebet a villamoson vagy a metrón intézel? A telefonos adományozás a leglazább műfaj jótékony lelkek számára, hiszen itt egy sima sms-sel vagy hívással adakozhatsz. A keresőben a telefonos kampányra szűrve éred el őket, csak arra vigyázz, hogy a mellék mindig 2 számjegyű!

Oszd meg!