Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

5 tipp, ha unatkozol a munkahelyeden

 Nincs nagyon olyan ember, aki ne találkozott volna már a munkahelyi unalom érzésével: egy amerikai felmérés szerint heti 10,5 órát unatkozunk a munkahelyünkön (és a férfiak többet unatkoznak).

Az unalom lehet ideiglenes vagy olyan érzés is, ami nem múlik el, amíg nem váltasz munkahelyet vagy iparágat. Gyakori a munkahelyen, leírható érdeklődés hiányaként vagy koncentrálási nehézségként. Az unalom leggyakrabban a karrierjük közepén lévő szakembereket érinti, olyanokat, akiknek a képességeik jobbak, mint amire használják őket, vagy olyanokat, akik éppen nagyot váltottak az életben, például szülők lettek. Fókuszálni és produktívnak lenni nem mindig egyszerű. Az amerikai Forbes összeszedett pár egyszerű tippet, amivel könnyedén száműzhetjük az érzést.

1. Aludd ki magad!

Életmódunk az egész személyiségünket nagyban befolyásolhatja az alvás hiánya, ha nincs elég energiánk, az gyakran okozhat unalmat. Ha úgy érzed, hogy már az őrület határán táncolsz, és képtelen vagy bármire is koncentrálni, itt az ideje egy nagy alvásnak. A pihenéssel érzelmi, mentális és fizikális erőnket is visszanyerhetjük.

2. Fejleszd az érzelmi intelligenciádat!

Azok az emberek, aki még önmagukat sem igazán ismerik, hajlamosabbak az unalomra. Akik a munkahelyeden unatkoznak, hajlamosak a munkára vagy a főnökre fogni az érzést ahelyett, hogy magukba néznének, és megtalálják a megoldást. Az érzelmi intelligencia fejlesztése segíthet abban, hogy még tudatosabbá és motiváltabbá válj, ezáltal pedig az unalom is száműzhető.

3. Állíts fel magadnak harmincnapos kihívásokat!

A kihívások és az újdonság önbizalommal és motivációval töltik el az embert. Csinálj minden nap valami szokatlant, ez az igazi szellemi feltöltődés!

4. Változtasd meg a környezetedet!

A munkahelyi környezet nagyban befolyásolhatja a munkához való hozzáállást, és apró trükkökkel jelentős változást érhetünk el a lelki állapotunkat illetően is. Csempéssz színeket az irodádba, ezek jelentősen javíthatják a kedved.

5. Gondolt át, van-e értelme annak, amit csinálsz!

Néha úgy érzed, hogy a munkádnak semmilyen hatása nincs? Találkozz olyan emberekkel, akik visszacsatolást adhatnak neked (ügyfelek, kollégák). Gondold végig a munkád előnyeit és a saját értékeidet. Az elégedettség jelentősen növekedhet, ha úgy érezzük, van értelme annak, amit csinálunk. Készíts karriertervet és nézd végig személyes és munkahelyi céljaidat. Ezek motiválhatnak az unalom legyőzésében és segíthetnek a kiégés megelőzésében.

Oszd meg!