Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

5 lépés, amivel Te leszel az, akit a fejvadászok keresnek

Az ember kereshet munkát, de sokkal jobb az, amikor a munka talál rá. Amikor a fejvadászok keresni kezdenek, lehet, hogy csak azért nem minket hívnak, mert egyszerűen nem tudják, hogy létezünk.

Az amerikai Forbes öt módszert ajánl, hogy ez ne fordulhasson elő.

Legyél célpont!

Ha a karriered elején vagy, akkor olyan projekteket és munkaköröket vállalj el, amik megalapozzák a tudásodat, és később ezek lesznek azok, amikre a kapcsolati hálód is hagyatkozik vagy ami mentén el tud helyezni téged a piacon.

Sokan nem is válaszolnak egy megkeresésre, ha úgy ítélik meg, hogy nincs meg a megfelelő képzettségük, vagy egyszerűen csak nem érdekeltek abban az adott pozícióban. Ez nem bölcs döntés, mert lehet, hogy legközelebb emiatt a fejvadász már nem keres minket, pedig lehet, hogy egy igazán tuti munkaajánlat van a zsebében.

Légy felkészült

Attól, hogy a fejvadász megtalált, még nem jelenti azt, hogy tiéd a munka. A hagyományos állásinterjús köröket ettől még ugyanúgy meg kell futni, és versenyezni kell a többi jelölttel. Sokszor azon múlik egy munka, hogy mennyire reszponzív és együttműködő a jelölt.

Borítókép: rawpixel // Unsplash

Oszd meg!