Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

4 dolog, amit érdemes észben tartanod, ha tényleg sikeres akarsz lenni

A siker receptje egyszerű: meg kell érte dolgozni. Az sem árt azonban, ha valóban elhiszed, hogy el tudod érni azt, amit szeretnél.

Megbízni magunkban nem egyszerű. Az, hogy valaki sikeres, nem feltétlenül jelenti, hogy bármiben is ügyesebb vagy különlegesebb, mint egy átlagember. De van valami, amit biztosan nem találunk meg bennük: a kishitűséget. A Forbes.com külsős szerzője néhány tanáccsal szolgál, hogyan erősítsd meg az önbizalmad, hogy elhidd, tényleg sikerülhet, amit szeretnél. Ezek közül válogattunk.

1. Tanulj meg hibázni

Persze, valahol mélyen mindenki tudja, hogy a kudarc a siker (és az élet) része, de valahogy mégsem erre vagyunk programozva vagy tanítva.

Elrontani dolgokat nem jó érzés, na.

És őszintén, hogyan is tudná az ember könnyedén elfogadni, hogy a kudarc benne van a pakliban, ha közben ott van a sok megnyerően mosolygó, sikeres ember az Instagram-feedjében, akik nem úgy tűnnek, mintha épp most estek volna át egy újabb kudarcélményen? Nem meglepő, ha sokan azt kívánjuk, bár át lehetne ugrani ezt a lépést.

Az, hogy legszívesebben elkerülnénk a kudarcokat, teljesen normális, de nehéz anélkül boldogulni, hogy elfogadod, bármikor bármi megtörténhet. Van, hogy a sikerért szenvedni kell. A siker előtti akadály nem a bukás lehetősége, hanem az, hogy nem tudod őszintén elfogadni, hogy a kudarcélmények az út részei.

2. Küzdj a tökéletesség ellen

A „kész” jobb, mint a „tökéletes”. A „kiváló” szintén. A Forbes.com cikke arra biztat, a siker érdekében tökéletesség helyett gondolkodj tényekben:

ne valaki más tökéletes életét próbáld utánozni, hanem építsd fel a sajátodat.

3. Vedd körül magad a megfelelő emberekkel

Gondold át alaposan, ki az, aki befolyással lehet az életedre, kik a támogatóid, mentoraid, példaképeid. Azok az emberek, akikkel körülveszed magad, hatással vannak arra, hogyan gondolkodsz és cselekedsz, így közvetve arra is, hogy mennyire leszel sikeres.

4. Tedd meg!

A sikeres emberek nem agyalnak azon, hogy milyen jó lesz majd az élet egyszer, a sikeres emberek egyszerűen csak haladnak a dolgokkal és letudják azokat. Nem hezitálnak sokáig, hanem cselekszenek, és ezáltal megtanulják, hogyan csinálják jól a dolgokat.

Van egy milliódolláros ötleted? Fogadd meg ezt a három tanácsot, és a befektetőket is meg fogod győzni

Szeretnél hajnalban kelni? 4 tipp, hogy könnyebben menjen az átállás

Oszd meg!