Fotó: Fotó: Jakub Jurdič
FINOM

A klasszikus hot dognak leáldozott, jön a chili dog! Kóstold meg a pikáns változatot

Kateřina Pechová
2022. május 10. 3 perc olvasás

A klasszikus hot dog természetesen nem fog csak úgy kimenni a divatból, ami nem is csoda. De ha kedvet kaptál egy kis „őrülethez“, kivételesen cseréld le a tipikus, ketchupos, mustáros vagy majonézes változatot erre a csípős különlegességre. A jóféle virslivel töltött omlós kiflit töltsd meg texasi chilivel, szórd meg vöröshagymával, cheddarral, és élvezd ki! Ja, és még valami: ha igazán ütős chili dogra vágysz, az első osztályú virslit bolondítsd meg cheddarral és jalapeño paprikával.

Forbes és receptek? Ez biztos jó ötlet? Szerintünk igen. Sokat írunk arról, mennyi munka van a siker és a teljesítmény mögött, de azt is pontosan tudjuk, hogy az élet nem csak munkából és üzletből áll. A siker része, hogy kiélvezed. A koronavírus-járvány alatt amúgy is sokan fedeztük fel, hogy főzni élmény. Az üzleti sikerek, a kiemelkedő teljesítmények, a csúcséttermek és a jó borok mellett mostantól naponta egy recepttel jelentkezik a Forbes Finom.

Fordítás: Peťovská Flóra

Hozzávalók 8 chili doghoz:

  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 darabka vaj 
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 piros chili paprika
  • 500 g darált marhahús
  • 1 tk. őrölt római kömény
  • 1 tk. füstölt paprika
  • 1 csipet őrölt chili
  • 5 ág kakukkfű
  • 140 g paradicsompüré
  • 1 tk. Worcestershire szósz
  • 2 tk. tabasco
  • 400 g felaprított paradicsom
  • 100 ml barna sör

Befejezésképp:

  • 80 g ír vörös cheddar
  • ½ vöröshagyma
  • 8 jó minőségű virsli
  • 8 hot dog kifli
  • tejföl
Fotó: Jakub Jurdič

Elkészítés

  1. Forrósítsunk olajat és vajat egy mély serpenyőben, és futtassuk meg rajta az apróra vágott vöröshagymát. Keverjük hozzá a felaprított fokhagymát és chili paprikát. Amikor felszabadulnak az illatanyagok, adjuk hozzá a darált húst. Egy fakanállal szedjük darabokra, pirítsuk aranybarnára minden oldalát, és várjuk meg, amíg levet ereszt. Sózzuk meg a húst, szórjuk rá a köményt, füstölt paprikát, őrölt chilit és a kakukkfűleveleket.
  2. A megfűszerezett húshoz keverjük fokozatosan hozzá a paradicsompürét, a  Worcestershire szószt, a tabascót és a felaprított paradicsomot. Miután a keverék átforrósodott, öntsük fel sörrel. Főzzük puhára lassú tűzön, nagyjából 40 perc alatt besűrűsödik.Időnként keverjük meg. 
  3. Vágjuk fel vagy reszeljük le nagy lyukú reszelőn a cheddar sajtot. Aprítsuk fel a hagymát. Forrósítsuk fel a grillserpenyőt, és süssük meg rajta a virsli mindkét oldalát. Vágjuk félbe a kiflit, és helyezzünk bele egy virslit. Szedjünk bele chili con carnét, szórjuk meg hagymával, cheddarral, és tálaljuk tejföllel. Ez utóbbitól lágyabb lesz az étel pikáns íze.
Fotó: Jakub Jurdič
A rovat megjelenését támogatta:
Whirlpool