Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Van magyar egyetem a világ 400 legjobbja között? – Ez itt a pénteki Espresso light!

Melyik volt a 10 legnépszerűbb város a világon tavaly? Mennyit keres az Apple az új Iphone-on? Megtalálta a receptet a tartós házasságra az Y generáció? Mi kell egy maratonhoz? Van magyar egyetem a világ 400 legjobbja között? Megannyi kérdés, a válasz mind egy helyen.

Olvasd, amit mi is olvasunk!

Az Espresso a Forbes kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

1 perces

Ahogy az új-zélandi kajakosok mondjákvágjon pofán téged egy fóka egy polippal!Bangkok, London, Párizs. Mutatjuk, melyik 10 várost szerették a turisták a legjobban 2017-ben, és azt is, hol mennyit költöttek. Szpojler: Dubajban a határ a csillagos ég.

Mennyit keres az Apple az új Iphone-on? Segítünk: jó sokat.

3 perces

“Ne felejtsék el, az orvos is ember.” Nyílt levelet írtak az orvosok két miniszternek és a főpolgármesternek a Honvédkórház sürgősségije miatt.

Megtalálta a receptet a tartós házasságra az Y generáció? Az Y generáció képviselői válogatósak, ha esküvőre kerül a sor, viszont tovább kitartanak egymás mellett, mint az elődeik tették, derül ki egy kutatásból.

Tudtad? A világ legtöbb országának csupán néhány nagy cég nyomtatja a pénzt. A bankjegygyártó De La Rue például a becslések szerint az összes kinyomtatott pénz 11 százalékát állítja elő.

5 perces (vagy hosszabb)

Egyetlen magyar egyetem sincs a világ 400 legjobbja között. A SOTE ugyan ott van az első 500-ban, az ELTE, a pécsi és a szegedi egyetemeket viszont a 601–800-as intervallumba, a BME és a Debreceni Egyetem a 801–1000-ba sorolták. A Corvinus az első ezerbe se került bele. A teljes listából itt lehet szemezgetni.Mi kell egy maratonhoz? Másfél év előkészület – a szervezők elmesélik, mi tartozik ebbe bele.

A részben segítő szándékkal, részben egójukat fényezni kívánó nyugati volunturisták gyakran fizetni is hajlandók azért, hogy egy-egy fejlődő országban önkénteskedhessenek. Pedig ezzel gyakran több kárt okoznak, mint amennyi hasznot hoznak.

Oszd meg!