Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Túlhájpolt fogalom vagy tudományos megközelítés? A generációs bullshit és ami mögötte van – Itt a hétfői Espresso light!

Kezdjük a hetet egy jóízű generációzással! Megyeri Mirtill, a Zyntern nevű újgenerációs álláshirdetési startup társalapítója hosszú vendégcikket írt a Forbesnak arról, tényleg bullshit-e a generációs megközelítés. Lesz még szó a világ legdrágább okosórájáról, védjegyes kutyatrénerről, míg új kollégánk a Battlefield V bétájáról értekezik egyet.

Olvasd, amit mi is olvasunk!

Az Espresso a Forbes kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

1 perces

Első kör. 8,5 millió dolláros befektetést kapott Barabási Albert-László hálózati orvostudományos cége, a Scipher.

Megvan a befektető, kezdődhet a HeatVentors találmányának gyártása
Két fiatal magyar mérnök forradalmasítja az energiatárolást, most már lesz is miből.

Még meg sem száradt a tinta a vérvizsgálatok forradalmasítását ígérő kamustartup, a Theranos megszűnését deklaráló dokumentumokon, az egészségügyi startupok máris újult erőre kaptak a lelkes befektetők által.

3 perces

Ilyen is van már! Védjegyes kutyatréner tanítja a nagyvárosi életre a budapesti kutyusokat.

Nincs elég munkás, aki felmásszon az oszlopra? Nem baj, megoldjuk drónnal
A szeptemberi lapban beszélgettünk az E.On ügyvezetőjével. Büszke arra, hogy teljesen hazai menedzsmentje lett a magyar E.Onnak, mégis az volt az érzésünk Kiss Attilával beszélgetve, mintha egy magyarul valószínűtlenül folyékonyan beszélő német topmenedzsernél járunk, akit még egy rezsidémonos kérdéssel sem lehet kizökkenteni a szerepéből.

A Tag Heuer piacra dobta az eddigi legdrágább óráját, egy kisebb gyémántbányát sikerült eldugni benne. Ilyen a világ legdrágább okosórája.

5 perces (vagy hosszabb)

Túlhájpolt fogalom vagy tudományos megközelítés? Megyeri Mirtill, a Zyntern társalapítójának vendégcikke a generációs bullshitről és arról, ami mögötte van.

Betörni egy monopolizálódó piacon: a sör viszi a hátán azokat, akik borral kereskednének.

Elstartolt a Battlefield V bétája, ezzel együtt új kollégánk, Smejkál Péter is, aki a második világháborús shooter világába kalauzol minket. Helyrehoz-e hárommilliárd dolláros veszteséget egy világháború?

Oszd meg!