Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Olcsó repjegyek, varázslatos helyek az utószezonban – Itt a hétfői Espresso light!

Indul a hét, készültünk üzlettel, építészettel, macskákkal, focis hírekkel. Jön egy indiai nagypapa, a Youtube új sztárja. Nem szaporítjuk a szót, csupa érdekes hírrel készültünk.

Olvasd, amit mi is olvasunk! 

Az Espresso a Forbes hetente háromszor kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

1 perces

A Siklós FC visszautasíthatatlan ajánlatot tett érte, a német Hamburgot sokkolta a fizetési igénye, a Vidi nem sajnálja érte a pénzt. Dzsudzsák Balázs itthon köthet ki.

Egy új-zélandi falu betiltja a macskatartást. Azt mondják az illetékesek, hogy túl sok állatfajt veszélyeztetnek az elkóricáló cirmosok, akiket amúgy simán el tudnának képzelni pórázon.

Dárdai nagyobb focikapukat szeretne. A Hertha BSC edzőjét arról kérdezték, hogy a labdarúgás melyik szabályán változtatna a legszívesebben.

A Coca-Cola belenyúl a zsebébe és belép a globális kávépiacra: az atlantaiak 5,1 milliárd dollárt fizetnek Costa kávézóláncért.

3 perces

Menjünk nyaralni! De hát vége a nyárnak! És? Összeszedtük a legjobb és legolcsóbb fapados desztinációkat, amikkel garantáltan kipukkaszthatjuk az ismerőseinket az Instán.

Az ötletládát sokszor azért nem veszik komolyan a dolgozók, mert maguk a vezetők sem veszik komolyan. Ismerős? Pedig a láda nem rossz vezetői lehetőség.

Mindenki ismeri a nagymamák profi asztaliteniszversenyzőket megszégyenítő mozdulatát, amikor köszönjük, elég már a leves, ne szedjen többet, de ő ebben a pillanatban egy alig észrevehető, villámgyors fonákkal rámer egy plusz kanálnyit? A YouTube új sztárja egy hasonló indiai nagypapa, akinek videói még a klasszik webszabályokat is felülírják.

A Me Too mozgalommal kapcsolatban az egyik legkomolyabb aggály az volt, hogy az áldozatok vádjai karriereket tesznek tönkre, embereket lehetetlenítenek el. Egy év sem telt el az első nagy sztorik kipattanása óta, és úgy tűnik, a nagyvadak visszatérnek.

5 perces (vagy hosszabb)

Tehetsége volt az énekléshez éppúgy, mint a dalszerzéshez vagy a tánchoz. Most lenne 60 éves Michael Jackson, ezért az amerikai Forbes munkatársa összegyűjtött néhány elképesztő számot, ami jól érzékelteti a csillogó pályafutás jelentőségét. Mutatjuk!

Egy családi ház felépítése nem olcsó. De ha kilépünk a komfortzónánkból, mégis lehetséges. 10 ház a világból, extrém alacsony költségvetéssel.

Oszd meg!