Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Nem fapados tokaji borok a fapadoskirálytól – Ez itt a hétfői Espresso light!

Akkor ennyi volt a nyárnak. Vehetjük elő a meleg ruhákat a szekrény mélyéről, szorongathatjuk az esernyőt, ha nem hagytuk otthon, és lehet azon is bosszankodni, hogy miért nem a fűtésszezon előtt hívtuk ki a gázszerelőt karbantartásra, amikor még nem volt több hétre előre betáblázva. Azért nem kell gyászolni, ilyenkor amúgy is jobb olvasni: például a közelben lévő legjobb spanyol tapasbárokról, a wizzaires Váradi tokaji borairól, de könyvkiráusítás is lesz az Andrássy úton. Így azért túl lehet élni ezt a őszt.

Olvasd, amit mi is olvasunk!

Az Espresso a Forbes kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

1 perces

Startupkeltető indul a BME-n. A Hiventuresszel fognak össze, üzletelni tanítják az egyetemistákat, befektetést is kaphatnak. Már lehet jelentkezni.Könyvkiárusítást tart a Szabó Ervin Andrássy úti könyvtára: minden könyv csak 300 forint!

172 méterrel Barcelona legmagasabb épülete lesz a Sagrada Família, ha befejezik. Ilyen magas lesz a központi tornya, 2026-ra adhatják át, a főtervező Gaudí halálának 100. évfordulóján.

3 perces

A Wizzair-vezér Váradi a legjobb tokaji borokat akarja készíteni. Bánlaki D. Stella megkóstolta, hol tartanak.

Itt eheted a legjobb spanyol kocsmai falatokat a közelben. Repülő helyett elég buszra vagy villamosra szállni ezekhez a tapasbárokhoz.

Dárdai villámrajtot vett a Herthával. A nagy mumust verték szombaton 4-2-re otthon, több mint 51 ezer néző előtt. Ezzel a győzelemmel négy forduló után 10 ponttal második a csapat a német labdarúgóbajnokságban, tapadnak a Bayern Münchenre. Szintén Bundesliga-hír: a közel rekordösszegért Freiburgba igazolt Sallai Roland egyből góllal mutatkozott be, sajnos meg is sérült a félidő közepén.

5 perces (vagy hosszabb)

Százan ölik egymást a dollármilliárdos videojátékpiacért. Smejkál Peti alaposan körbejárta az új generációs akciójátékok üzleti harcát. Van itt minden: piacot felforgató magányos gamer, ébredező nagyok, és persze Kína.

Az olasz luxus sötét árnyoldalai. Ezrek varrnak otthonról Dél-Olaszországban feketén, szerződés nélkül, kiszolgáltatva a luxusdivatcégeknek.

A New York Times mindent körbejárt, amit a 2016-os amerikai elnökválasztás körüli orosz machinációról lehet tudni. Trump és Putyin nem szeretné, hogy ezt a cikket elolvassa.

Tammy Duckworth a dolgozó szülők új hőse. Igaz, ő már elmúlt 50 éves, de a hősiesség nem új neki, a lábait a katonai szolgálat alatt elveszítő, most gyermeket vállaló politikusnak, Amerika első női szenátorának. A Vogue friss portréja.

Oszd meg!