Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Miért lesznek rózsaszínűek a régi Ferrarik? – Ez itt a pénteki Espresso!

Egyre több érettségiző dönt úgy, hogy külföldön próbál szerencsét. Az Egyesült Királyság még mindig népszerű, de az olcsóbb nyugat-európai országok is feltörekvőben. A Budapestet választók viszont jobb, ha felkészülnek a durva lakásárakra, mutatjuk a legolcsóbb fővárosi kerületeket. Ugyanitt még: fűtésre alkalmas festéket fejleszt egy magyar cég, nívós elismerést kapott a Waberer’s, lenyeli a magyar UPC-t a Vodafone.

Olvasd, amit mi is olvasunk!

Az Espresso a Forbes hetente háromszor kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

1 perces

Százezer alatt nehéz megúszni Budapestet. Durva árakkal kell számolniuk a Budapestre készülő leendő egyetemistáknak. Mutatjuk a legolcsóbb kerületeket.

Makka, Zion, Indra, Rukkola, Kálmos, Nádin. Néhány név, ahogy továbbra sem nevezheti el senki a gyerekét. Frissült a Magyar Tudományos Akadémia utóneves tiltólistája.

Nívós nemzetközi elismerést kapott a Waberer’s. Olyan nevekhez csatlakozott ezzel, mint a Lamborghini, a T-Systems, a Vodafone, a Lidl vagy a Mondelez.

Közösségi fogyasztás. Az Uber már rég kivonult, de még mindig ők a legismertebbek.

Forradalom a lakásfelújításban? Jön a fűtőfesték: a lakás felmelegítésére alkalmas festéket fejleszt a top 100-as magyar cég.

3 perces

16 évesek, de már Gerendai Károly is rendelt tőlük – Összeguberált sílécekből és snowboardokból indított vállalkozást egy falkányi kamasz, hát nem tök király?

Lenyeli a magyar UPC-t a Vodafone. Összesen 18,4 milliárd euró értékben vásárolt be a telkóóriás.

Egyre több érettségiző megy külföldre. Ezek a legnépszerűbb célországok.

Miért lesznek rózsaszínűek a régi piros Ferrarik? A G7 átfogó cikke a pigmentbizniszről.

5 perces (vagy hosszabb)

Jó lenne megérteni, hogy miért rúgta fel Trump az Iránnal kötött alkut? A New York Times szemfelnyitó magyarázó cikke.

Ha tényleg intelligens lesz egy gép, akkor mindent megpróbál majd, hogy ne lehessen kikapcsolni. Az HBO mesterséges intelligencia és androidok köré csoportosuló kerekasztal-beszélgetéssel harangozta be a Westworld második évadját.

És ha már gépek: a lány, aki hasznavehetetlen robotokat épít, elmondja, miért fontos, hogy az ember néha értelmetlen dolgokat csináljon.

Közel 700 külföldi jutott csalás útján magyar útlevélhez, akik előtt így megnyílt az út az Egyesült Államokba is. Amerika a vízummentesség megszüntetésével fenyegeti az Orbán-kormányt.

Oszd meg!