Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Megunták a papírmunkát, bizniszt építettek belőle – íme, a pénteki Espresso light!

Ha Elon Muskon múlik, a jövőben nem lesznek gyilkos robotok, a képzőművészek viszont kezdhetnek aggódni, a robotoknak már festőversenyt is rendeznek. A gazdagok már a világvégére készülnek, Libanon cédrusait pedig kicsinálja a klímaváltozás. Egy kis faluból egy teljes szakmát megreformáló fejlesztést is megmutatunk. A magyarok egyre óvatosabbak, ha lakáshitelről van szó, a Google viszont nem volt az, kapott is egy gigabüntetést. Péntekre való tekintettel ajánlunk egy csodavideót is Bécs városáról, amit négy sas készített.

Olvasd, amit mi is olvasunk! 

Az Espresso a Forbes hetente háromszor kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

1 perces

 

TrumPutyin, avagy a Time magazin szerkesztőit homlokon csókolta a múzsa. A montázs a hétfői Donald Trump – Vlagyimir Putyin találkozónak állít emléket.

Az Amazon a kapitalizmust ünnepelte volna a Prime Dayjel, a napon, amikor VIP-ügyfeleiket kényeztetik. A munkásaik viszont inkább sztrájkoltak a rossz körülmények miatt.

Felszállt a világ egyik legnagyobb repülője – van róla videó is, úgy néz ki, mint egy beluga, pont ezért ennek is nevezték el. 

3 perces

 

Egy Miskolchoz közeli étterem kapta az éves Közép-Európa legjobb olasz étterme címet, de! A hírekben elfelejtették hangsúlyozni, hogy az eredményről a vendégek, nem pedig a szakma döntött.
Megírtuk a részleteket.

Négy sas operatőri babérokra tört és lefilmezték Bécs városát. Fritzi, Bruno, Darshan és Victor hátára úgy szerelték a kamerát, hogy az ne terhelje és ne zavarja őket a mozgásban.

5 perces (vagy hosszabb)

 

Megunták a papírmunkát, bizniszt építettek belőle. A tűzvédelmi szakmában rengeteget kell papírozni, ebből lett elege egy informatikusnak meg egy tűzoltónak. Egy háromezer lelkes faluból digitalizálnak egy teljes szakmát – a Fireg sztorija a Forbes online-on! 

A mesterséges intelligencia forradalmát a kenyérpirítók hozzák majd el, nem a robotok. Az általános algoritmusok nem működnek jól a gépi tanulással.

Kösz, klímaváltozás: ha így megy tovább, csak az országzászlón marad cédrus Libanonban.

 

Megtanulhatsz néhány vállalkozói készséget, de a vállalkozói attitűdöt nem lehet megtanulni.