Csendben világhírű, 200 éves és magyar. Mi az?

Talán olvastad – mert még a Washington Post és a New York Times is lehozta –, hogy januári számunkat idő előtt vissza kellett hívni az újságárusoktól. A Hell Energy tulajdonosai kértek ideiglenes intézkedést […]

Bővebben

Magyar tudományos siker tehet pontot egy 60 éves rejtélyre – Ez itt a keddi Espresso light!

Új brazil államfő, kihalóban lévő tigrisek, közelgő újvilágrend – többek között ezekről is szó esett a napokban, de kiemelést érdemelnek a magyar kutatók is, akik egy 60 éves vita végére tehetnek pontot.

Az Espresso a Forbes kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

1 perces

Magyar kutatók igazolhatják, hogy a Földet is bolygóközi porréteg veszi körül. Ezzel egy 60 éves felvetés nyerhet bizonyítást, a porfelhők nagyjából olyan messze vannak, mint a Hold.

Egy hős. Össze-visszaragasztgatta az IKEA-ban a nyilakat, az emberek nem találták a kijáratot.

Távozik Merkel a pártelnöki posztról. Nem indul majd a CDU decemberi tisztújításán, és ez lesz az utolsó ciklusa kancellárként, jelentette be a hesseni tartományi választás csalódást keltő eredménye után.

3 perces

Mire készül a magyar és a lengyel jegybank aranyvásárlással? Árfolyamválságra, EU-szankciókra vagy új világrendre készülnek? Spekulál a Bloomberg.

Biztosan nem kap saját filmet Boba Fett. Bár a Disney sosem ismerte el, hogy saját Star Wars mellékágat készítene a rajongói kedvenc fejvadásznak, úgy néz ki, a projekt élt, csak sajnos Han Solo kihúzta a lába alól a talajt.

Kiderült, hogy nem két- vagy három-, hanem hatféle tigris él a Földön. A nagymacskák sokszínűségének azonban alátesz, hogy mindegyik alfaj a kihalás szélén egyensúlyoz.

5 perces (vagy hosszabb)

Jair Bolsonaro lesz Brazília új elnöke. A 63 éves politikus a bűnözés, a korrupció és a kommunista veszély elhárításának ígéretével szerzett többséget.

Utólag mindenki okos. Egy krízist nehéz lekommunikálnia egy cégnek, vendégszerzőnk szerint jobb, ha trenírozza magát a szervezet az ilyen vészhelyzetekre.

27 túlélő mesél az iskolai lövöldözések szörnyűségeiről. A New York Magazine szívszorító összeállítása betekintést nyújt a modern Amerika egyik legsúlyosabb erőszakhulláma utóhatásaiba.

 

"Ha a versenytársaidra fókuszálsz, akkor várnod kell addig, amíg a versenytársad nem lép. Koncentrálj a fogyasztóidra, ha úttörő akarsz lenni."

Jeff Bezos, az Amazon alapítója