Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Magyar sikerek mindenhol! – ez itt a hétfői Espresso light!

Összecsukható talicskájával elnyerte a világ egyik legrangosabb dizájndíját a Flying Objects, Maráz Zsuzsanna megnyerte az idei Spartathlont, Bódis Tamás pedig negyedik lett (ez volt élete első megmérettetése az Athén és Spárta közötti 246 kilométeres versenyen. Mutatunk még gyönyörű képeslapokat arról, milyennek képzelték az 1900-as években a kétezres éveket, és lesz szó az épp húsz éve induló dotkomlufiról is.

Olvasd, amit mi is olvasunk!

Az Espresso a Forbes kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

1 perces

Hadat üzen a bóvlinak az Amazon: 4 csillagos boltot nyitottak. Nem, nem hotelt, boltot. Csak olyan terméket árul itt a cég, amiket az online boltban a vásárlók legalább négy csillagra értékelnek az ötből.

A cirkófűtéses lakásokra a legnagyobb a kereslet, a lakást keresők 32 százaléka preferálja ezt a típusú fűtést. Népszerű a gázkonvektor és a távfűtés is.

Ilyen nincs: füves poén volt a 420-as árfolyam, amivel Musk le akarta nyűgözni a barátnőjét, vesztett rajta egymilliárd dollárt.

3 perces

Összecsukható talicska városi kertészeknek. Elnyerte a világ egyik legrangosabb dizájndíját a magyar Flying Objects.

Tele van a könyvespolcod, az éjjeliszekrényed és az összes fiókod elolvasásra váró könyvekkel? Ráadásul még bűntudatod is van miatta? Ne legyen.

5 perces (vagy hosszabb)

A Magyarországhoz sok szállal kötődő és nemrég a Shazamot exitig vivő nemzetközi kockázatitőke-alapkezelő, a Buran Venture 95 millió dollárt fektet érettebb, már bevétellel is rendelkező startupokba. Medveczky Márton befektetési szakembert kérdeztük a magyar ökoszisztémáról, arról, hogy mi jelezheti előre egy startup profitabilitását, és miért fontos a Burannak, hogy legyen bevétele egy startupnak.

Magyar sikerek a 246 kilométeres Spartathlonon27:04:28-as idővel Maráz Zsuzsanna a női győztes, Bódis Tamás élete első versenyén negyedik lett. Közben Lubics Szilvia (akivel néhány hete beszélgettünk a terveiről és az előtte álló kihívásokról) vasárnap elstartolt a 250 kilométeres chilei Atacama Crossing első napján. A hatnapos versenyt itt lehet követni.

Oszd meg!