Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Lőrinc a hegyen, C. Ronaldo a hűvösön. Ez itt a pénteki Espresso!

A régió leggazdagabbja happolta el a magyar – és a bulgáriai, montenegrói, szerbiai – Telenort, majdnem annyiért, mint amennyire előre megbecsültük a vételárat. Mészáros Lőrinc egyelőre a Mátra lábánál vigasztalódhat: erőmű, biomasszagyár és az épülő búzakeményítő-gyár van a portfólióban. A legjobban fizetett sportoló viszont komolyan aggódhat. Újabb magyar sikersztori indulhat az ipar 4.0 farvizén: az OMT Lab mindent lát, ami belül történik egy gyárban – az ipar imádja, de mi lesz, ha embereket is követni akarnak majd a technológiával? El ne felejtsük, gyors időjárásjelentés: hideg lesz a hétvégén, de lassan kezdünk kiolvadni, még napsütés is előfordulhat! Ezt is meg kell becsülni. (De csak halkan jegyezzük meg, hogy vasárnaptól már nyári időszámítás van.)

Olvasd, amit mi is olvasunk!

Az Espresso a Forbes hetente háromszor kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

 

 

1 perces

Mészáros-erőközpont alakul a Mátra lábánál. Lezárult a csehekkel közös kézbe kerülő mátrai erőmű tranzakciója, a biomasszagyár megvan, és épül a búzakeményítő-gyár, kormánytámogatással.

A befektetők már a rosszabb időkre készülnek. Csökkent a részvényalapok állománya, keresik a biztonságosabb eszközöket. Közben az amerikai jegybank kamatot emelt.

Tartósítószermentes konzervkaja a netről, ha egészségesen élnél, de nincs időd főzni. Magyar házaspár találta ki.

3 perces

Köszönjük Görbe! A magyar női kézilabda válogatott legendás irányítója többet nem játszik címeres mezben. A 13-as számú mezt vissza is vonultatta a szövetség, méltó módon köszöntek el tőle tegnap. Három éve a Forbes is interjúzott vele, felidéztük, mit mondott akkor. 

15 év börtönt kért Cristiano Ronaldóra a spanyol ügyészség. 4,6 milliárd forintnyi adót felejtett el befizetni.

Százezreket spórolhatnak a lakáskeresők az okostelefonjukkal. Az ingatlanárak nőnek, mobillal gyorsabb a keresés.

5 perces (vagy hosszabb)

A mindent látó szem – Budapesten fejlesztik. Az OMT Lab sztorija. Rengeteg beltéri egységet pontosan tudnak lekövetni – az ipar nagy gyártói kezdenek rájönni, hogy a technológia kell nekik. De mi van, ha embereket követnek majd vele és nem gépeket, mint most?

Elkelt a magyar Telenor! A régió leggazdagabb embere lesz az új tulaj, a bulgáriai, montenegrói és szerbiai érdekeltségekkel egyetemben. 2,8 milliárd eurót fizet érte.

Így bukott el a navigációt forradalmasító Aero Glass. A kiterjesztett valóság a jövő az iparágban, de elfogyott a pénz.

Ezekről pedig le kell mondanod, hogy a csúcsra érj. 18 szokás, amivel a saját sikered szabotálod.

Oszd meg!