Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Közös otthon helyett francia pezsgőkbe fektetett, és nem bánta meg – Ez itt a pénteki Espresso!

Elmondjuk, mi fog most történni: nemrég még július volt, lassan túl vagyunk az első augusztusi héten, aztán mindjárt jön a huszadikai hosszú hétvége, és mire pislogunk, már itt is lesz az ősz. Hogy mi erre a legjobb bizonyíték? Nemsokára indítja az idei Pumpkin Spice Latte szezont a Starbucks. Addig is köszöntsük újra köreinkben az inflációt (öt éve nem volt ilyen magas), autómegosztó szolgáltatást indít a Lidl, egy magyar kifestő gyerekkönyv Kínában próbál szerencsét, Elon Musknak már megint elgurult a Twittere, ahogy Trumpnak szokott. De attól még lehet logika abban, amit csinálnak. Nem úgy, mint a magyar cégeknél: amit GDPR-téren művelnek, annak nincs értelme. Végül egy pro tipp azoknak, akik lakásvásárláson gondolkodnak: lehet a közös otthonra szánt pénzt francia pezsgőkbe is fektetni! Olyan dolgok sülhetnek ki belőle, mint a Varros & Co.

Olvasd, amit mi is olvasunk!

Az Espresso a Forbes hetente háromszor kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

1 perces

Öt éve nem nőttek akkorát a fogyasztói árak, mint júliusban. Welcome back, infláció!
Kevésbé törődünk a lakásbiztosítással, ha albérletről van szó. Pedig sok bosszúságtól megkímélhetnénk magunkat.

Tovább fizetjük a lakáshiteleket, de ez jó hír. Tanultunk a válságból, hosszabb időre rögzítjük a kamatokat.

Kiszivárgott egy belső Starbucks doksiból, mikor indul a Pumpkin Spice Latte szezonja. A kattintás, amikor rájössz, hogy mindjárt vége a nyárnak:(

3 perces

Magyar könyvből tanulhatnak rajzolni a kínai gyerekek! A Mindenki tud rajzolni című készségfejlesztő kifestőkönyv megjelent már angolul, franciául, oroszul és görögül, most Ázsiában terjeszkedik. Beszéltünk a szerzőkkel.

Autómegosztó-szolgáltatást indít a Lidl, a teszt szeptemberben indul Németországban. Személyes bevásárlókocsi, szó szerint.

Elon Musk már megint váratlant húzott: kivezetné a Teslát a tőzsdéről, írta Twitteren. Blöff vagy komolyan gondolja? Mindenesetre a tőzsdei felügyeletmár vizsgálódik.

5 perces (vagy hosszabb)

A közös otthonra szánt pénzét francia pezsgőkbe fektette, és nem bánta meg: a drága hobbiból menő vállalkozás lett. Varró-Turóczi Anett, a Varros & Co. motorja szerint az igazi luxus az, hogy azt csinálhatja, amit szeret, nem a 21 ezer forintos pezsgő.

GDPR Magyarországon: ennek így semmi értelme. Laza Bálint adatot kért, utánajárt, ügyvédet kérdezett, és csak fogta a fejét.

Donald Trump = Donald Pump. A felszínen lehet csak annyit veszünk észre az amerikai elnökből, hogy össze-vissza fenyeget mindenkit, de valójában nem csinál mást, mint az amerikai tőzsdei cégek árfolyamát pumpálja újabb rekordok felé. Jónap Richárd a Corcorde blogján érvel.

Oszd meg!