A hatodik Zwack

Nem tudtam, hogy Wallenberg és Demján is kellett hozzá. Mert, hogy II. József – állítólag – azt mondta, hogy „Das ist ein unicum”, az ugye sokaknak megvan. De hogy utána […]

Bővebben

Kínai startup-siker és ingyen pénz elektromos autóra – Ez itt a hétfői Espresso light!

Kína a startupok terén is előrébb ugrott, és úgy tűnik, itthon is egyre jobban orientálódunk az elektromos autók felé. Mindeközben viszont komoly bizalmi gondjaink vannak a techcégekkel, de semmi baj, a bájcsevegés ezen is segít… Kivéve, ha finnek vagyunk, akkor felesleges beszéd nélkül is boldogok lehetünk. Főleg, ha láthatjuk Einsteint fiatalon.

Olvasd, amit mi is olvasunk! 

Az Espresso a Forbes kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

1 perces

Már 20 milliós elektromos autóra is lehet kérni ingyenpénzt. A hazai költségvetés hárommilliárd forintot szán a támogatásokra.
Kínai lett a világ legértékesebb startupja. A Bytedance a tulajdonosa a népszerű videós karaoke appnak, a TikToknak, és egy nagy kínai híraggregátornak, a Toutiao-nak is.

3 perces

Van tizenegy ember ma Magyarországon, akinek több mint száz cége van. Cégeket halmozni tudni kell.

Mennyire bíznak a fogyasztók a Facebookban, a LinkedInben, a Snapchatben, az Instagramban, a Youtube-ban és Twitterben? A Business Insider felmérte.

5 perces (vagy hosszabb)

A finnek a legboldogabbak a világon, pedig nem is bájcsevegnek. Akkor vajon hogyan? Így.

Hogy kicsoda?! 44 ismert történelmi alak ismeretlen és meglepő fiatalkori fotója.

 

"Az oligarcha szó csak arra jó, hogy megsértsenek vele embereket."

 
Csányi Sándor, a leggazdagabb magyar