Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Film készül a startupról, ami majdnem odaverte az Apple-t, mégsem emlékszik rá senki ☕ Itt a szerdai Espresso light!

Nyár végére megszaporodtak a furcsa frigyek: a Nestlé a Starbucksszal, az Uber a Toyotával társult. Paul Krugman Magyarországgal ijesztgeti Amerikát, míg a Facebook húzásainak hála beestek a híroldalak. A szerkesztőségben is zajlik az élet: kollégánk jó pár zombit kicsinált, az élményt pedig le is írta.

Olvasd, amit mi is olvasunk! 

 Az Espresso a Forbes hetente háromszor kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

1 perces

Magyarország is indul a legjobb európai street food díjért. A zsűriben a Forbes is ott van.

A Nestlé jó mélyen a zsebébe nyúlt, hogy a Starbucks kávéit forgalmazza. A svájci cég közel 2 milliárd forintos összeget perkált azért, hogy a kávézólánc előrecsomagolt termékeinek kizárólagos forgalmazója legyen.

Most építkeznél? Rossz hírünk van.

A vakmerő Uber és az óvatos Toyota közösen fejlesztenek önvezető autókat. A szakemberek is vakargatják a fejüket a fura frigy kapcsán.

3 perces

A mexikói Fernanda Armenta profi úszó volt, amíg egy rendőr véletlenül le nem lőtte. Kis híján meghalt, most viszont – a nők között – megnyerte a Balaton-átúszást.

Mire jó egy cuki robot a porszívózáson kívül? Segíthet az olvasási nehézségekkel küzdő gyerekeken, ha együtt olvasnak.

Az megvan, hogy Kesztlőcön 1956-ban kikiáltották a köztársaságot (az elnök végül a hatvanas évekig bujkált), a helyi bányászok felvegyverkeztek, és a kommunistáknak csak decemberben sikerült visszafoglalni a kis falut? Vannak friss kutatások a témában, szeptember 13-án lesz erről előadás az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában.

5 perces

Csak felteszed a szemüveget, és óránként hatezerért úgy nyírhatod a zombikat, mint még soha. A BadChickenVR-nál kipróbálhatjuk, amit otthonra még nagyon drága lenne berendezni. Igazi, szociális szórakozás.

Film készül a startupról, ami majdnem odaverte az Apple-t, mégsem emlékszik rá senki. A General Magic konkrétan megépítette az okostelefont akkor, amikor még az egész csak fantazmagóriának tűnt. Dőlt a pénz, a projekt pedig elbukott. Mi történt?

Oszd meg!