Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Felégett az erdő. Megírom Twitteren – ez itt a pénteki Espresso light

Letelepedési kötvény, erdőtűz, Korea. És ez csak töredéke azoknak a témáknak, amivel a Forbes Espressóban foglalkozunk.

Olvasd, amit mi is olvasunk! 

 Az Espresso a Forbes hetente háromszor kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

1 perces

Felégett az erdő. Megírom Twitteren. Amerikai kutatók 39 ezer tweetet vizsgáltak meg, ez alapján állítottak fel egy modellt arra, hogy merre terjed a kaliforniai erdőtüzek okozta füst. Meglepően pontos lett.

Dianne Laurance ausztrál üzletasszony, lifestyle-guru, a pozitív gondolatok influencere, de a férje dobta egy fiatalabbért. Bosszúból megcsinálta az év Instagram-profilját.

3 perces

32. Ennyi család lakott idén a Sziget családi kempingjében, aminek saját biztonsági személyzete, hűtője, játszósátra, pelenkázója, fürdőkonténere, mikrohullámú sütője, vízgépe van, és több nyelven beszélő óvodapedagógus-animátorok játszanak a gyerekekkel. Az Index végigkövette az új-zélandi–holland Margot és családja szigetes mindennapjait.

5 perces

16 ezren költöztek Magyarországra Kínából letelepedési kötvénnyel – de kik ők? Nagy részük a jó levegő és a lazább oktatás miatt költöztek Magyarországra, felső-középosztálybeli színvonalon, de nagyon zárkózottan él. Az Abcúg riportjából kiderül, hogyan.

Oscar-díjat Budapestnek! Buenos Aires, Moszkva, Berlin, Párizs, London vagy Róma, a magyar főváros rengeteg nagyvárost eljátszott már a mozifilmekben. De miért filmes aduász a magyar főváros?
A koreai nők sem akarnak szülni. Kiderülnek az okok.
Oszd meg!