Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Drogériabáró, gluténmentes luxusreggeli és mókus-népszámlálás – pár korty a hétfői Espressoból!

Egy igazán jó hír hétfő reggelre: a csütörtök lehet az új péntek! Új-Zélandon legalábbis már élesben kísérleteznek a négynapos munkahéttel. New Yorkban mindeközben mókus-népszámlálást tartanak, és persze Magyarországon sem állt meg az élet, sőt hamarosan Budapestről utazhatunk Londonba és Párizsba az Orient expresszel, extrák nélkül már egymillióért!

Olvasd, amit mi is olvasunk!

Az Espresso a Forbes kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

1 perces

Mókuscenzus New Yorkban. Tavaszra meglesznek az eredmények, és kiderül, hogy a Central Park hány mókusnak ad otthont.

Budapestről indul Londonba és Párizsba az Orient expressz. Október végén, a jegyár pedig egymillió forint fölött lesz. 

3 perces

Gluténmentes péksüteményt – úgy értve, hogy finomat – készíteni eleve nem könnyű vállalás, olyat meg, ami a Four Seasons követelményeinek is megfelel, extrán nehéz. Egy budai kispékség megugrotta az akadályokat.

Megvan, hogy miért szeretünk dicsekedni: evolúciós ösztön, hogy büszkék vagyunk az eredményeinkre.

A Müller drogériák és a Vörösmarty téri Gerbeaud-ház tulajdonosának portréja októberben a magyar Forbes hasábjain. Erwin Müller 2,8 milliárd eurós vagyonával a nemzetközi milliárdoslisták állandó szereplője.

5 perces (vagy hosszabb)

A csütörtök lesz az új péntek? Új-Zélandon kipróbálta egy vállalkozás a négynapos munkahetet. Ki gondolná: a munkatársak így kevésbé stresszesek és jobb a munka-magánélet-egyensúlyuk.

Robot tanársegédek az iskolákban: a negyedik ipari forradalom már a suliajtókon dörömböl. Igaz, nem Magyarországon. Hol is történne mindez először, ha nem Finnországban?

Oszd meg!