Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Beszállna a marihuánabizniszbe a Coca-Cola – Ez itt a keddi Espresso (kivonata)!

Befektetést keres a startupod? Pitch, please! A mai kávé mellé füves kólát, hasító H&M-árfolyamot szolgálunk fel. A tengerentúlon az egyik techmilliárdos megvásárolta a Time magazint, a másik meg karácsonyfát akar szállítani, miközben a női felsővezetők kriminálisan kevesen vannak: 100 topmenedzserből csak 5 nő.

Olvasd, amit mi is olvasunk!

Az Espresso a Forbes kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

1 perces

Pitch, please! 250 millió forint alatt keresel befektetést a startupodba? A Forbes Flow-n elhozzuk neked a lehetőséget, jelentkezz!

Eladták a Time magazint a Völgy egyik techgurujának. 190 millió dollárt fizetett érte.

Kóla + fű = $? A Coca-Cola beszállna a marihuánabizniszbe, írja a Bloomberg.

Idén karácsonykor már Jeff Bezos hozza a fát. Az Amazon belecsap az online fenyőbizniszbe.

3 perces

Örülnek a H&M-nél. Az elemzők optimista várakozását is túlszárnyalta a svéd divatlánc harmadik negyedéves bevételnövekedése, ki is lőtt az árfolyam.

Pénzemberek, akik vállalatok sorsát döntik el. Ennyit keresnek a kockázati tőkések.

Csak azért elmenni egy üzleti vacsorára, hogy ott kapcsolatokat építs és jópofizz, sokakat frusztrál, és már előre stresszel. Viszont mindenki tudja, hogy a networking fontos része a karrierépítésnek, és némi rákészüléssel meg lehet úszni, hogy rém kínos legyen az esemény.

5 perces (vagy hosszabb)

Nőként nem könnyű. Az 500 legnagyobb vállalat vezetője között alig 5 százalék a nők aránya, csak mintegy 21 százalékban foglalják el hölgyek az igazgatósági helyeket a KPMG nemzetközi kutatása szerint.
Krízis & chill. Ezt az öt filmet nézd meg, ha meg akarod érteni a tíz éve kitört gazdasági világválságot.
Oszd meg!