Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Az 50 legszexibb cég a világon – Ez itt a csütörtöki (tömény) Espresso!

Tegye fel a kezét, aki hallott már a vikunyákról! Senki? Mi is így voltunk ezzel, amíg nem raktuk össze a ma reggeli Espressót. Nem akarunk szpojlerezni, szóval tessék szépen végigpörgetni a levelet, mondom is, mi a további menü mára: multimilliomos viszkis ketrecharcos, duplázó magyar ásványvízgyár, kalciumtabletták és passzív befektetési alapok mellékhatásai.

Olvasd, amit mi is olvasunk!

Az Espresso a Forbes kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

1 perces

Saját whiskey-márkát indít a világ legjobban fizetett ketrecharcosa. Conor McGregor a negyedik legtöbbet kereső sportoló volt tavaly, most a szeszpiacra tör be.

Itt az ötven legszexibb cég. A diákok remegő térdekkel várják, hogy bejussanak hozzájuk egyetem után. Fejlődés, pénz, innováció – kik ők?

Minden oké a munkahelyeden? Akkor itt az ideje újat keresni!  Nem, nem őrült meg az, aki ezt kitalálta, sőt, érvei is vannak. 

3 perces

Beruházott a Szentkirályi, kétszer annyi ásványvizet fognak palackozni, mint eddig. 2,2 milliárd forintból bővítették a termelőkapacitást, önerőből.

Egyetemistáktól kért tanácsot az OTP és a BKK, ők hogyan tennék jobbá a bankolást és a pesti közlekedést. A legnagyobb hazai esetmegoldó versenyre, a Solvers’ Cupra 9 országból érkeztek csapatok.

Nyugaton 80 éve nem használják a Calcium-Sandozt. Nálunk most mérték rá a végső csapást.

5 perces (vagy hosszabb)

Meglepő mellékhatása van a passzív befektetési alapok hódításának:túlerőbe került a menedzsment a tulajdonosokkal szemben a tőzsdei cégekben. A Hold Alapkezelő vezető portfóliókezelőjének vendégcikke a Forbes-on.

Játékfilm készült a modern technológiát egymás szekálására használó kamaszokról. Lebilincselő interjú a Remélem legközelebb sikerül meghalnod 🙂 rendezőjével, Schwechtje Mihállyal.

A lámák közeli rokonai, a vikunyák gyapja ötször drágább a kasmírnál. Nem csoda, hogy a kihalás szélére kerültek, volt, hogy egyedszámuk 10 ezer alá csökkent, ma viszont már több mint 200 ezer példány él Peruban. A BBC galériája a vikunyák történetéről a kezdetektől napjainkig.
Oszd meg!