Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Amerikába megy az Aranyélet – Ez itt a szerdai Espresso!

Erős lett a mai Espresso: Zsiborás Gergő hosszan beszélgetett a Hiventures vezetőivel a magyar startup ökoszisztémáról és az állami alapkezelő rugalmasságáról, Galambos Márton pedig beszédet mondott a Corvinus Gazdálkodástudományi karának egyik diplomaosztóján. A BMW Debrecenbe, az Aranyélet Amerikába megy, az amerikaiak viszont nem mennek sehova, legalábbis ha nyaralásról van szó, mint ahogy a brit bankszektor fiataljai sem, akik egyre gyakrabban kerülnek kórházba szívrohammal. Végül pedig az időjárásról: marad a meleg, úgyhogy mutatunk néhány inspiráló képet állatokról és emberekről, akik tökélyre fejlesztették a hőségben való túlélést.

Olvasd, amit mi is olvasunk!

Az Espresso a Forbes hetente háromszor kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

 1 perces

 BMW  Debrecen. Gyárat épít a német vállalat Debrecenben. 150 ezer autót gyártanak majd itt.

Az OTP vásárolt egy jó adag Mészáros Lőrincet: a Csányi vezette OTP két alapja is bevásárolt hétfőn Mészáros-papírokból.

„Nincs már hátra, csak előre.” Ezzel a mondattal mutatta be vasárnap este új klubjának stábját Hosszú Katinka. Indul az Iron Swim.

3 perces

Amerikába viszik az Aranyéletet. A mai naptól az HBO Go amerikai felhasználói is nézhetik Miklósiék kalandjait.

Párkapcsolati célok: az első randi után egyből világjáró céget csinált két brit. A Flash Pack kifejezetten egyedül utazó turistákra specializálódott cég.

Ha végre itt a nyár! Európában kevésbé divat szkippelni a nyaralást, Amerikában annál inkább. Pedig a pihenés kihagyása szinte biztos, hogy a hatékonyság rovására megy.

5 perces (vagy hosszabb)

Válassz magadnak hegyet! Galambos Márton a Budapesti Corvinus Egyetem egyik diplomaosztóján mondott beszédet, hat tanácsot fogalmazott meg a frissdiplomások számára.

“Nem látunk elkényelmesedést és nem érzünk politikai nyomást.” A Hiventures vezetőivel, Kisgergely Kornéllal és Katona Bencével beszélgettünkaz állami alapkezelő rugalmasságáról, a magyar startup ökoszisztémáról és a politika türelméről.

Szívás brit fiatalnak lenni. Legalábbis a bankszektorban. Hiába próbálják a nagyobb brit bankok csökkenteni a fiatalokra zúduló nyomást, egyre több a szférában dolgozó 20–30 év körüli kap szívrohamot.

Így próbálja túlélni a világ a hőséget. Fotók állatokról, emberekről, szárazságról, vízről. És békalencséről.

Oszd meg!