Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A magyart nem, de a luxus nyelvét érti – ez itt a szerdai Espresso light!

A foci és a pénz kéz a kézben járnak: a labdarúgó-világbajnokság csapatai rekordösszeget kaptak, az FC Barcelona csúcsnyereséget söpört be, de mint mindig, most is a FIFA járt a legjobban. Falko Siecke bebizonyítja, hogy nyelvtudás nélkül is lehet sikeresen vállalkozni Magyarországon, most épp prémium catering vállalkozást indít.  Levezetésként ajánljuk a legjobb fotókat a foci vb-ről, valamint egy jópofa magyar animációt.

Olvasd, amit mi is olvasunk! 

Az Espresso a Forbes hetente háromszor kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

1 perces

 

 

A FIFA és a bőkezűség? Minden kontextus kérdése. A világszervezet soha nem látott összegeket osztogatott szét az orosz labdarúgó-világbajnokság szereplőinek, de ha a nagy képet nézzük, ez nem is olyan sok.

Kettővel több amuri leopárd él a világon, hála a Schönbrunni Állatkertnek, írtuk az egyik májusi Espressónkban. Most rossz hírekkel kell szolgálnunk: kínai, orosz és amerikai tudósok becsülték meg, hány egyed maradt belőlük a bolygón. Lesújtóan kevés.

Elkészült a világ első színes, 3D röntgenfelvétele. A színek a röntgenfoltok eltérő energiaszintjeit mutatják, így könnyen beazonosíthatóak lesznek a különböző betegségek, vagy a test alkotóelemei. A kép egyébként egy karórás csuklót ábrázol.

3 perces

 

 

Eddig tartott az emelkedés, csökkenőben az olaj ára. Szaúd-Arábia rekordszintre pörgeti a kőolaj-kitermelését, miután a visszatérő iráni szankciók és a venezuelai kiesés bőven 70 dollár fölé kergették a hordónkénti árat.

És ha már Szaúd-Arábia: lehet, hogy nemsokára vége az olaj korának, de ők még kimaxolják a buli hajráját. Elemzés az amerikai Forbeson.

Az egész munkadolgot rosszul tudjuk: negyven éves korunk előtt nincs értelme teljes állásban dolgozni. Legalábbis ezt mondja egy stanfordi pszichológus.

5 perces (vagy hosszabb)

 

 

Magyarul nem beszél, mégis hazánkban váltja meg álmát. Falko Siecke tíz éve él Magyarországon, ahol most prémium catering vállalkozást indít. Nagy eséllyel aratni fog a Budapesten házasulók körében.

15 perc a pajkosság nevében. Online is nézhető Tóth Luca animációja, a Superbia, mely a nemek közti előítéleteket és konfliktusokat figurázza ki. A Cannes-ban bemutatott film számos hazai és nemzetközi fesztiváldíjat is bezsebelt, most végre az internet népe is láthatja.

A Diabtrend ambíciózus szakdolgozatként indult, a startupot alapító ikerpár és öccsük most a Falling Walls Venture verseny berlini döntőjére készülnek. Az alkalmazás egyes típusú cukorbetegeknek segítene azzal, hogy megmondja, hogyan alakul majd a felhasználó vércukorszintje a következő órákban.

Oszd meg!