Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A család, ami évtizedek óta a mágiából él – Ez itt a hétindító Espresso!

Milák Kristóf és Kenderesi Tamás kettős győzelmével zárult a hétvége, de mi sem maradtunk víz nélkül, kipróbáltuk a magyar csapat, a Narke electrojetjét. Történelmi rekordot döntött az Apple: a világ első 1 billió dollárt érő cége lett. A rivaldafény most az övék, de mutatunk néhány másik olyan vállalatot, akik az elmúlt száz évben hasonló mérföldköveket értek el. És vajon milyen szót használtak az emberek a “narancssárga” helyett, amikor még nem jött szembe minden sarkon a gyümölcs.

Olvasd, amit mi is olvasunk!

Az Espresso a Forbes hetente háromszor kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

1 perces

Millió, milliárd, billió dolláros bébik. Az aktuális történelmi rekord most épp az Apple-é, mutatjuk, kihez fűződik az első egymilliárdos, tízmilliárdos, százmilliárdos érték. Az elmúlt száz év legnagyobb vállalatai.

Magyar, de nem magyarkodó. A Tikkadt Szöcskét, azaz a magyar kólát legtöbben klasszikus egynyári kalandnak könyvelték el. A kételkedőknek nem lett igazuk, a Szöcske egyre nagyobbakat ugrik a kólapiacon.

#FacebookFox. Rókák laknak a Facebook-irodaház tetején. Etetni és simogatni nem szabad őket, de azért még aranyosak.

3 perces

A világ első sorozatgyártható electrojetjét magyar csapat, a Narke fejlesztette. Megnéztük, hogy milyen vele száguldani. Megy, nem is kicsit.

Fapad. A Ryanairnek valószínűleg volt már jobb nyara is, mint az idei. A CNN rövid elemzése arról, hogyan tovább.

Az emberek 94 százaléka nem kattint át a Google második oldalára. Mutatjuk, mit csinálj, ha nem vagy benne az első tíz Google-találatban.

5 perces (vagy hosszabb)

Családi varázsbiznisz a Bartók Béla úton. Hogyan lett egy egyszerű hobbiból több generációs vállalkozás?

A Magyarországról indult, ma már a Nasdaq-on jegyzett LogMeIn-nél tudják: nem engedhetik meg maguknak, hogy visszaéljenek a felhasználóik adataival. Interjú.

Több mint 60 szervezet egy fedél alatt. Építészek, kortárs dizájnerek, táncosok, jelmezkészítők, független társulatok és filmesek használhatják piaci ár alatt az egykori iskolaépületet. A Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban jártunk.

A szín, amit évszázadokig csak kerülgetett az emberiség. Milyen szót használtak az emberek arra, hogy narancssárga, mielőtt még a narancs elterjedt volna?

Egymilliárd felhasználója van, mégsem nyereséges, mi az? – Ez itt a pénteki Espresso!

Oszd meg!