Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

47 év után Olaszországban is piacra lép a Starbucks – Itt a pénteki Espresso light!

Gumilabdán az Alpokban pattogva, szarvasbőgést hallgatva találjuk meg Dorothy cipőjét, miközben a német autógyártók magyarországi jelentőségét mérlegeljük Nobel-díjas pszichológusok gondolkodási tippjei alapján. És közben még a pénteki kávé is lefő.

Olvasd, amit mi is olvasunk!

Az Espresso a Forbes hetente háromszor kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

1 perces

Hát ez a csodák csodája! Megtalálták Judy Garland 13 éve ellopott piros cipőjét, amit a kansasi Dorothyként az Óz, a csodák csodája című filmben viselt.

Íme a férfi, aki egy gumilabdán pattogva hódította meg az Alpokat. Steven Payne Olaszországból indult és egészen Svájcig kalandozott különleges járművével.

Szarvasbőgéstúrák. Ezt a szót már leírni is élmény. Hát még átélni! Vannak ilyenek, és téged is várnak.

3 perces

Ez is egy befektetőn múlt. Végre gyártásba kerül az energiatárolást forradalmasító magyar startup találmánya. A HeatVentors projektje átírhatja az energiatárolás piacát.

Ismerd a gondolkodásodat és kezeld tudatosan – egy Nobel-díjas tanácsai a Forbes-on.

Mérföldkő: 47 év után Olaszországban is piacra lép a Startbucks. Azt ígéri, hogy ez lesz az egész világon a legszebb kávézója.

5 perces (vagy hosszabb)

Exkluzív interjú Zettwitz Sándorékkal. A szeptemberi lapban a családi vállalkozásokról írunk, Zettwitzéknek is van miről mesélni- tervezik-e a generációváltást, félnek-e a kínai koppintástól? 

Az alacsony vízállás rossz a hajózásnak, jó viszont a régészeknek. Csak az nem mindegy, ki találja meg elsőként az értéket.

A német autógyártók tartják lélegeztetőgépen a halott magyar gazdaságot. Vagy mégsem? A Qubit elemez.

Oszd meg!