Isten selejtet nem teremt

 Böjte Csaba tud valamit, amit az eddig Forbes-címlaposok nem tudtak. Megérkezett, beállt a kamera elé (a kettő között 30 másodperc, ha eltelt) és 15 perc múlva távozott. Sokan szerettek volna […]

Bővebben

Széllel szemben is lehet

A magyar autósport hagyományai aprók, a tetemes költségeket potenciálisan finanszírozó piac kicsi, az üzleti környezet csalókkal tele. És akkor jön valaki és megmutatja, hogy meg lehet csinálni, akár a világpiacon látható módon is. Michelisz Norbert a mosolygós vérprofi. Az, hogy tőzsdézni is szokott, és még egy szimulátoros cége is van Belgiumban, csak hab a tortán, ha onnan nézem, ki mennyire való a magyar Forbes címlapjára.

A téli sportágak sem magyar gyökereikről híresek. Liu Shaolin Sándor és csapattársai mégis megcsinálták, és elhozták csapatban az aranyat. Kellett hozzá a kínai edzőtábor? Kellett. Amiben nem mi fújjuk a passzátszelet, nem szégyen tanulni. (Az 54 magyar Forbes-címlapos közül vajon hányan tanultak külföldön, hoztak be, vettek át tudást?)

Update Norbi meglepőt húz, miután túltette magát tőzsdei kudarcán: elhagyja a Norbi nevet márkájából és a franchise hálózat mellett a kiskereskedelmi láncokban is megjelenik (elsőként a Rossmannban). Ács Gábor interjújában azért a tőzsdei kalandra is rákérdez – így lesz ez az interjú annak a példája, amikor a kérdések legalább olyan érdekesek, mint a válaszok.

Itt a Forbes Gazda is, a március szám mellé csomagolva! Benne a magyar kivi, a magyar rizs és a magyar emu története. És végre régi álmunk is megvalósult, és megírtuk Bálint Gazda történetét is. A 99 éves legenda életútja, máig kitartó igényessége, frissessége és bölcsessége inspiráló. Mikor Siposs Zoltán portréjának végére értem, valami földöntúli nyugodtság fogott el – átjön a szövegen Bálint Gazda személyisége.

A legfrissebb Forbesban megvalósítottam minden főszerkesztő álmát is és kinyomtattuk az egy mondatos főszerkesztői beköszöntőt. Nem kell mindent túlírni.

Olvasd el A magazin rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő