Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A friss Forbes szerintem…

cover_novemberKülönleges tartalom, amit máshol nem kapnak meg az olvasók – a cikkeink többségéről szerencsére ezt gondolom, de a gazdaglista szócikkei különösen ilyenek. Rövid, nem száraz elemzések arról, miből és hogyan lehet 2016-ban Magyarországon nagyon sok pénzt keresni. Nem is szócikkek ezek, rövid történetek. Kétoldalas infografikánk pedig bemutatja a látható kapcsolatokat a leggazdagabb magyarok között. (Egy szomorú tény: nő idén sincs a 33-ak klubjában!)

A hónap legerősebb mondata Csányi Sándoré. Az OTP elnök-vezérigazgatója felvette fiát a bankba egy igazgatóság élére. „Mondtam neki, hogy az apád hívását nem muszáj felvenned, lehet olyan elfoglaltságod. De az elnökét fel kell, ezt a hibát még egyszer nem lehet elkövetni”.

csanyi-web
A leggazdagabb magyarok mellett az amerikai magazinból átvettük a 20 leggazdagabb amerikairól szóló összeállítást is, és benne van a magazinban a legvagyonosabb brit története is. Hogyan tette gazdaggá egy porszívó James Dysont?

Kedvenc interjúalanyom a novemberi lapból Majoros Béla, a Csaba-metál tulajdonos alapítója. Egyenes, őszinte szavak, semmi mellébeszélés. Az interjúalanyok gyakran próbálják szavaikat finomítani egy-egy interjú után. Nem Majoros úr. Amit mondott, úgy ment nyomdába. „A tulajdonostársak közgazdászok, és szerintem, ha akkor ők irányítottak volna, a cég nem marad meg” – csak egy idézet a sok közül.

majoros

És azt tudtátok, hogy a Fujitsu technológiai vezetője magyar? Réger József lenyűgöző karriert tud maga mögött, és el is meséli a novemberi Forbesban. De a Tanár úr előadást is tart a jövőről és az előttünk álló kvantumkorszakról. Főzz egy kávét, és vesd bele magad!

reger

Új külső szerző  is debütál a friss Forbesban. Szűcs Péter, az InStyle egykori főszerkesztője kubai kalandjairól írt a A Jó Élet rovatba. Péter sokoldalú ember, a fantasztikus képeket is ő készítette. Az ilyen történetmesélőket különösen szeretjük a Forbesnál.

cuba

Oszd meg!