Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Vitáris Iván, TheVR, Király Szilvia, Liu-testvérek, Töröcsik Franciska – itt a legsikeresebb 30 alatti magyar fiatalok listája

A Forbes szerkesztősége 2018-ban is összeállította a harminc alatti (vagy épp azt töltő) sikeres fiatalok listáját az üzlet, a kultúra, a tudomány és a sport világából. Kedvcsinálónak a lista egy része alább. A teljes lista elérhető online, portréinkért keresd a májusi lapszámot a polcokon!

VITÁRIS IVÁN
Énekes-frontember, Ivan & The Parazol

Hamarosan érkezik új lemezük, amit teljes egészében a legendás hollywoodi stúdióban, az EastWestben rögzítettek. A zenekar turnézott már Amerikában, megjárta már a nagyobb showcase fesztiválokat (SWSX, CBGB, Eurosonic), ügyesen építkeznek külföldön, és bár a világsztárság még messze, de idejük van bőven.

KOMZSIK JÁNOS, FÁBIÁN ISTVÁN
Youtuberek, TheVR

Komzsik Jani – aki szemüveges és lassabban beszél – és Fábián Pisti – akin általában nincs szemüveg és egyáltalán nem beszél lassan – az ország egyik legnézettebb Youtube-figurái. Három Youtube-csatornájuk van: a TheVR 591 ezer feliratkozóval, TheVR Streamek 174 ezer feliratkozóval és TheVR Tech 254 ezer feliratkozóval, videójátékokkal és techkütyükkel foglalkozó csatornáikra csak az elmúlt hónapban több mint 7 millió megtekintést gyűjtöttek, négyéves történetük alatt már 212 milliónál járnak. Ha Amerikában csinálnák ugyanezt, valószínűleg már dollármilliomosok lennének.

KIRÁLY SZILVIA
Kutató

Kilencedikes gimnazista kora óta őssejtkutatással foglalkozik, a Nők a Tudományban Egyesület nagykövete, pedig még mindig csak húszéves. Érettségi után a University College Londonra (UCL) felvételizett biomedical science szakra, most elsőéves, tehetségútlevelének köszönhetően már elsőévesen kutathat az egyetemen.

LIU SHAOLIN SÁNDOR, LIU SHAOANG
Gyorskorcsolyázók

A gyorskorcsolyázó testvérpár februárban sporttörténelmet írt, Knoch Viktorral és Burján Csabával váltóban megszerezték Magyarország történetének első téli olimpiai aranyát. A két Liu együtt lakik és edz, és nem csak váltóban működnek együtt, egyéniben is mindig segítik egymást a pályán.

TÖRŐCSIK FRANCISKA
Színésznő

Színházi főszerepeket bíztak rá az Örkényben és Székesfehérváron is, az Utas és a Holdvilágot jelölték a Highlights of Hungary-n, olyan filmekben alakított, mint a Swing és a Veszettek. Legtöbben a tavalyi Mészáros Márta-film főszereplőjeként, az Északi fényből ismerhetik, idén zenében is kipróbálta magát. Most éppen a nemzetközi produkciók felé kacsintgat, most forgatja harmadik angol nyelvű szerepét.

A teljes lista elérhető itt! A részletes, portrékat tartalmazó listát keresd májusi számunkban! Lapozz bele alább!

 

Oszd meg!