Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Nem esznek (és etetnek) húst, és pénzt keresnek vele

Mekkora üzlet van a vegán étrend mögött? Egyáltalán, mit jelent az, hogy valaki vegán? Honnan szerzik a recepteket a vegán szakácsok? Miért profitálhatnak ebből az egészből az ételallergiások is?

A Forbes magazin januári számában három vegán vállalkozást mutattam be: az Absorice nevű, ételérzékenyeknek készült, a világon elsőként rizslisztből összerakott mindenmentes fehérjecsokit; a Répa Retek nevű vegán ételkiszállítót, és Stőhr Gréta, vegán szakács saját éttermét, a Great Bistrót.

vegan

Amennyire egységes fogalomnak tűnik a vegánság, annyira különbözőek ezek az üzletek is. Ahogy valójában a húst kerülő emberek is sokfélék, sok okból döntenek így – a lényeget kis szótárban mutatjuk be, a magazin digitális kiadásában pedig részletes tanácsokat is olvashattok, mire érdemes figyelni, ha vegán életmód szerint esztek.

Oszd meg!