Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Nem esznek (és etetnek) húst, és pénzt keresnek vele

Mekkora üzlet van a vegán étrend mögött? Egyáltalán, mit jelent az, hogy valaki vegán? Honnan szerzik a recepteket a vegán szakácsok? Miért profitálhatnak ebből az egészből az ételallergiások is?

A Forbes magazin januári számában három vegán vállalkozást mutattam be: az Absorice nevű, ételérzékenyeknek készült, a világon elsőként rizslisztből összerakott mindenmentes fehérjecsokit; a Répa Retek nevű vegán ételkiszállítót, és Stőhr Gréta, vegán szakács saját éttermét, a Great Bistrót.

vegan

Amennyire egységes fogalomnak tűnik a vegánság, annyira különbözőek ezek az üzletek is. Ahogy valójában a húst kerülő emberek is sokfélék, sok okból döntenek így – a lényeget kis szótárban mutatjuk be, a magazin digitális kiadásában pedig részletes tanácsokat is olvashattok, mire érdemes figyelni, ha vegán életmód szerint esztek.

 

"Az első marketingesünktől azt kértem, hogy küldjön nekem egy titkosított levelet. Két nap alatt sem sikerült neki."