Celebek & üzlet = Forbes-nyár

Majka és Hajós András az ország két szegletében nőttek fel. András pesti, újlipótvárosi úrifiú, Majka ózdi vagány. Közös címlapinterjújuk egy jelentős része mégis arról szól, miért lettek jóbarátok, miért köti […]

forbes_cover_aug_hq

Bővebben

A januári Forbes szerintem…

Oszd meg!

cover_1A magyar RTL nem viccel. 12 éve követem őket, amikor média-újságíróként kezdtem a Kreatív kommunikációs szaklapnál dolgozni. Vidus Gabriella és Kolosi Péter már akkor is ott voltak, egy profi csapat részeként. Azóta átvették a hatalmat, Gabriella vezérigazgató lett, Péter a helyettese. Komolyan veszik az üzletelést, mindig találnak megfelelő érveket az igazukhoz, és ameddig van lap a kezükben, küzdenek. Ha minden ütőkártya a másik oldalra került, pragmatikusak és a legkisebb veszteséget választják. Ezért is van rendjén, hogy 2017 első címlapjára a magyar RTL és személyesen Vidus Gabriella került, aki egyben az első menedzser is a magyar Forbes címlapján.

A médiapiac egy (jóval) kisebb cápája a magyar standupkultúrát felépítő Litkai Gergely. A standuposokról azt gondolhatnánk, hogy nagyszájúak és mindig a társaság középpontjába vágynak. Nem így Litkai. Szerényen várja a sorát a fotózásra, gyakorlottan dolgozik a kamera előtt, és halkan távozik. Egy csendes profi képe rajzolódik ki Nagy Zsolt portréjából is, amely nem mellesleg a második címlapját is adja a lapnak. (Nem az első januárunk, hogy dupla, vagy épp tripla címlappal jelentkezünk. Szeretjük így.)

litkai

2016-ban Zsolton kívül Laza Bálint csatlakozott még a szerkesztőséghez. Ő nézett utána, kik és hogyan élnek meg a vegán piacból. A kiindulópont ez volt: miért drágább, ha még hús sincs benne? (Igen, Bálint nem vegán, ez jól érzitek.) A vége pedig három érdekes portré és egy kisszótár lett. A válasz az eredeti kérdésre: a vegán alapanyagok sokszor drágák és munkaerő-igényesek.

vegan

2017 a negyedik teljes év, amibe belekezdünk Magyarországon. Negyedszerre futunk neki, hogy – amennyire lehet – felvázoljuk, milyen esztendőre számítunk a piacokon. Rögtön az elején érdemes leszögezni, hogy a hozzáértők tavalyi várakozásaiból több esetben nem lett semmi. Sok olyan kockázattól tartottak, amelyek nem váltak valóra, amelyek pedig igen (Brexit, Trump), azok nem hatottak a piacra. Ezek után ki mer bármit mondani 2017-re? Azért mernek, és mi bele is tettük a januári számába.2017

Ezeket láttad?
Címkefelhő