Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Aki Milton Keynes-t Kőbányára cserélte

A februári címlaposainkkal indítottuk újtára a magazint a Forbes Kilövésen, két patinás magyar vállalkozódinasztia, a Béres és a Kling család is a vendégeink voltak.

A Kling család 100 éve kezdett el kapukkal foglalkozni. Az utódlás a magyar céges világ egyik legnagyobb kihívása, a két erős márkánál már ott vannak a tűzközelben az örökösök.

„Akár még tíz év múlva is hajlandó vagyok valami háttérmunkát csinálni, mint valami homokozóban, de úgy gondolom, hogy a fiataloknak azért előbb-utóbb át kéne vennie a kulcspozíciókat szépen folyamatosan”

– mondta a generációváltásról Kling Imre.

A Kling család új generációja kis kanyarral tért haza a családi céghez: Szandra hatszoros magyar bajnok vízilabdázó, az edzések mellett kezdett el a cégben dolgozni, ifjabb Kling Sándor (negyedik ezen a néven) pedig Forma-1-es autókat tervezett a Red Bull csapatánál, nemet mondott egy nagyon csábító ajánlatra, hogy hazatérhessen: Milton Keynes-t Kőbányára cserélte.

 

 

Generációkon átívelő üzletek – amit elvett a XX. század, visszaadják az utódok

Oszd meg!