A magazin

Hosszú Katinka egyeduralma megdönthetetlen – Mutatjuk az ország legértékesebb sportolóit

Bánáti Anna
2019. március 07. 2 perc olvasás

A magyar Forbes ötödször állította össze a legértékesebb hazai sportolók listáját, zsinórban ötödször is Hosszú Katinka végzett a lista élén. A dobogó viszont alaposan átrendeződött, Michelisz Norbertet és Babos Tímeát márciusi címlaposunk, Fucsovics Márton és Kozák Danuta váltották.

Válás ide vagy oda, Hosszú Katinka egyeduralma évek óta megdönthetetlen a Forbes legértékesebb magyar sportolóinak listáján.

Sőt, első, 2015-ben elkészített listánk óta nem fordult elő, hogy a mezőny ennyire leszakadt volna tőle.

2015-ben Gyurta Dániel követte őt a dobogón jócskán lemaradva, idén Fucsovics Mártoné volt az ezüst, de még ő sem tudta annyira megközelíteni Katinkát, mint tavaly Michelisz Norbert, vagy két éve Szilágyi Áron. A vastandem eltört, de se Hosszú sporteredményein, se népszerűségén nem látszik, hogy tavaly élete egyik legkomolyabb magánéleti válságát élte át.

Hosszút és Fucsovicsot a lánya születése után tavaly visszatérő Kozák Danuta követte a listán, a 2018-as összeállításhoz képest ő ugrott előre az egyik legtöbbet. A kajakkirálynő gyakorlatilag ugyanazt a formát hozta tavaly, mint szülés előtt, egyesben, párosban és négyesben is vb-aranyérmet szerzett.

A 2019-es lista első öt helyezettje (a teljes, 25-ös lista a márciusi Forbesban):

  1. Hosszú Katinka
  2. Fucsovics Márton
  3. Kozák Danuta
  4. Michelisz Norbert
  5. Babos Tímea

A márciusi Forbesban megírtuk, hogyan jutott el Fucsovics Márton a junior GS-címtől a top 20 közelébe, és arról is írtunk, milyen helyzetben van ma a hazai tenisz világa. Bár a 2019-es sportlistán nem szerepel, a magazinban rendhagyó portrét írtunk Gera Zoltánról is.

Hosszú Katinka: Megkérdőjelezték, hogy Shane nélkül is lehetek-e én Iron Lady