Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Hosszú Katinka: Megkérdőjelezték, hogy Shane nélkül is lehetek-e én Iron Lady

Hosszú nagyinterjút közölt Magyarország legértékesebb sportolójával, Hosszú Katinkával a 24.hu. Az úszónő mesélt többek között a válásáról, arról, hogy mit tanult abból, hogy évekig kitette magát a kirakatba és új edzőjéről, Petrov Árpádról is.

„Maradjunk annyiban, ezt a meccset Shane nyerte. Örülök, hogy vége.” Erős szavakkal, de különösebb konkrétumok nélkül mesélt Hosszú Katinka a 24.hu-nak arról, hogyan zárult le végül ötéves házassága Shane Tusuppal. Decemberben egy Hawaii-on rendezett edzőtáborba utazva útba ejtette Los Angelest, mint kiderült, bírósági tárgyalásokon járt. Arról, hogy mennyire sikerült tisztességesen elosztani a vagyont, Hosszú nem beszélt, de mint mondja, a múlt helyett inkább a jövőre koncentrálna.

Arról, hogy hogyan alakult a magánélete az elmúlt egy évben, Hosszú szintén nem beszélt az interjúban, de mint meséli, megérezte, hogy Tusup kikerült a közös üzletből.

„Az elmúlt évben, miután kikerült mellőlem a férfi, előfordult: megkérdőjelezték, hogy Shane nélkül is lehetek-e én Iron Lady. De kérdem én: ki állt helyt a medencében és a tárgyalóasztalnál is eddig? Elgondolkoztam, ha fordított a helyzet, vajon ugyanezen megy keresztül a férfi, mint a nő?”

Új edzőjével, Petrov Árpáddal szeptember óta dolgozik együtt, Hosszú szerint még mindig csiszolódnak egymáshoz, de gyorsan és jól megy közöttük a közös munka, és jól érzi magát az új felállásban. Hosszú edzésterve gyakorlatilag ugyanaz, mint az elmúlt években, az edzőit viszont nem tudná összehasonlítani. Azt mindenesetre megjegyzi, hogy Petrov könnyedebb, humorosabb stílusban közelíti meg a fontos döntési helyzeteket, és nem egyszer fordul elő, hogy vissza kell fognia őt az edzésben.

Kálnoki Kis Attila, a 24.hu újságírója rákérdezett arra is, fizet-e az Iron Swim a Duna Aréna használatáért. Katinka erre azt válaszolta, hogy többmilliós bérleti díjat utal el havonta. Magáról az úszóklubról egyébként azt mondja, önmagában veszteséges („Az utánpótlással foglalkozó úszóklub soha nem lehet nyereséges… Ez befektetés a jövőbe!”), a költségvetést az úszásoktatás egészíti ki.

A legújabb, márciusi Forbesban szokás szerint közöltük a legértékesebb magyar sportolók listáját, ahol az elmúlt évekhez hasonlóan ismét Hosszú Katinka szerepel az első helyen. A magazinba itt tudsz belelapozni.

Hosszú Katinka most robbant be igazán a celebvilágba – itt a legértékesebb celebek listája

 

 

"Ma sem lovagolhatsz a Bécsi úton. Ha lovagolni akarsz, kimész a városon kívülre. Ez lesz az autóvezetéssel is."

Debreczeni Gergely, AImovtive, vezető kutató