Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Hogyan kerül magyar kézbe a milliárdos Stradivari?

Két fiatal magyar zenész, egy cselló, egy hegedű és egy többmilliárdos befektetés. Nem is gondolunk rá, de a hangszer lehet bombaüzlet.

trump_cover

Április 19-én jelent meg a Forbes – A világ milliárdosai különszáma, benne a világ leggazdagabb embereinek teljes, globális listájával. Olvashatunk Csányi Sándorról, a forintmilliárdosok új hobbijáról, valamint két fiatal művészről, akik a Bachtrack.com listáján a világ legfoglalkoztatottabb zenészei.

stradivari

Baráti Kristóf hegedűművész és Várdai István csellista világklasszisok. Barátságukon és a Kaposfest művészeti vezetésén túl az is összeköti őket, hogy milliárdos értéket képviselő Stradivari-hangszerekkel járják a világ koncerttermeit.

A két hangszer minden egyes grammja többet ér, mint az arany. Értékük pedig megfelelő kezekben folyamatosan nő.

De mégis hogy juthattak hozzá a hangszerekhez? Milyen speciális körülmények között utazik Várdai repülőn? Mi a Stradivari titka?

Minderről olvashatsz a Forbes – A világ milliárdosai különszámában. Keresd az újságárusoknál!

Oszd meg!