Csendben világhírű, 200 éves és magyar. Mi az?

Talán olvastad – mert még a Washington Post és a New York Times is lehozta –, hogy januári számunkat idő előtt vissza kellett hívni az újságárusoktól. A Hell Energy tulajdonosai kértek ideiglenes intézkedést […]


Bővebben

Bogsch Erik Richter

Három erős mondat a februári címlapostól, Bogsch Eriktől

Bogsch Erik 25 éve a legnehezebb időszakban vette át a Richter vezetését, azóta világszínvonalú magyar multivá emelte. 1992-ben vezérigazgatóként lépte át a Gyömrői úti épület kapuját, ma elnökként is ugyanolyan korán, ugyanabba az irodába jár be, bekapcsolja nyomógombos Nokiáját, és ahogy az elmúlt években minden nap, magára ölti legendás fehér köpenyét. Három erős idézet a Richter volt vezérigazgatójától.

A februári Forbes már a standokon, benne tizenhárom oldal a Richter történetéről: a kezdetekről, a Bogsch-korszakról és a nemrég végbement vezetőváltásról.

cimlap1802

  1. „Minden szempontból rendkívül igénybe vett, de a destruktív személyektől meg kellett szabadulni.” Bogsch Erik 1992 októberében állt munkába a Richternél, rögtön az első nap már három középvezetővel kevesebb dolgozott a cégnél. 25 év távlatából ezt az időszakot tartja a legnehezebbnek.
  2. Az elmúlt két évtizedben sok nagy nemzetközi gyógyszercég környékezte meg a Richtert, Bogsch Eriknek azonban ezek nem okoztak túl sok fejfájást: „Elvi kérdés volt, abstart elutasítottam mindenkit.”
  3. A társaság körüli privatizációkról ezt mondja: „Az első két körből nem kaptam semmit, a harmadikból 130 ezer forintnyi részvényt, ugyanannyit, mint a többi dolgozó.”

Lapozz bele a februári számba!


 

Az öregek mindent elhisznek, a középkorúak semmit se igazán, a fiatalság mindentudó.