Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Marokkói hotel a Bükkben, a legjobb vulkanikus borok Somlótól Mádig – megjelent a Forbes Travel

A Forbes újabb különszámmal jelentkezik, március 14-étől standon a Forbes Travel. Dobjuk el a rossz beidegződéseket, Magyarország télen, szürkületben és hidegben is gyönyörű, a Balaton a holtszezonban is izgalmas. Fedezzen fel velünk olyan helyeket, ahol nem a portás, hanem egy lelkes házigazda várja! 

travel_cover

Utazás csak Magyarországon? Komplett különszám kizárólag hazai célpontokkal? Ráadásul márciusban, amikor még fagyosak a reggelek és nem zöldellnek a fák? Elsőre nehéz vállalkozásnak tűnt. Ha utazás, akkor beindulnak a reflexek: inkább külföld és fapados járatok, ha meg itthon, akkor persze Balaton, de sokkal inkább nyáron.

Hamar rájöttünk, mennyire rosszak a beidegződéseink. Az elmúlt hetekben szerzőink és fotósaink nyakukba vették szinte az egész országot, sokszor meglepő és kevéssé ismert tájakon jártak.

Jászberényi Attila például két afrikai tematikus luxusszállodákra lelt Eger közelében a Bükkben, szurikátákkal, vízipipával, marokkói és fekete-afrikai hangulattal. Abszurd ötlet, kifejezetten igényes megvalósításban, és ha ismerjük a családi hátteret, már nem is olyan abszurd.

ringo

Budavári Dóra és két barátnője kitalálták a Balaton Caminót, és tíz nap alatt valóban körbesétálták a Balatont. Több mint kétszáz kilométert tettek meg, bakancsban, hátizsákkal, februárban. Üres strandok, zárva tartó fagyizók, éttermek és kávézók mellett mentek el, cserébe más színeket, más formákat, kontúrokat, szokatlan élményeket szereztek, és sokkal jobban feltöltődtek, mint bármikor nyáron ugyanott.

camino

 

Szűcs Péter közben a sopronbánfalvi jógakolostort fedezte fel (igen, ilyen is van), ami egyszerre gourmet-paradicsom és luxus elvonulási központ. Meditált, testileg-lelkileg töltekezett, és alig akart onnan hazatérni. Ha elolvassátok, megértitek, miért.

jogakolostor

 

Zsiborás Gergő rábukkant egy családra a Börzsönyben, és elhozta nekünk a Lek-Vár-Lak történetét. Férj-feleség-gyerekek egy kirándulás alkalmával beleszerettek a vidékbe, gyorsan vettek egy parasztházat, ahol ma vendégházat és lekvármanufaktúrát működtetnek. Nem is olyan ritka eset ez – a Kosbor Panzió vagy az Élő Bolygó farm története is hasonló (előbbit Bánlaki D. Stella írta meg az Őrségből, utóbbit Tucsni László hozta a Bakonyból). Kivonulás – ezt a címet kapta végül ez a fókusztéma. Azokról szól, akik kiszakadtak a városból, és egy távoli, idilli helyen teljesen új életet kezdtek.

 

lekvarlak

 

Egy sokáig inkább alvó, ma újra éledező, egyre nyüzsgőbb várost is alaposan bejártunk. Bagi László felkutatta Sopron legjobb helyeit, van köztük kávézó, étterem, könyvesbolt, westernkocsma, söröző és éjszakai bulizós hely is, csupa olyan tipp, amit a helyiek ajánlanak, amit ők szeretnek.

sopron_terkep

 

Az ország legjava – írtuk a címlapra.

Összeszámoltuk: 104 konkrét tippet adunk, nehéz is röviden csemegézni.

Megmutatjuk, mit kínál főszezonon kívül a Balaton déli partján Lelle és Fenyves jégmentesített kikötője. Bemutatjuk a somlói borokat a világpiacra kisegítő Cartwright Éva történetét (igazi Forbesos sztori), és a Szent György-hegy két megkerülhetetlen borászát: Gilvesy Róbertet és Szászi Endrét.

Megmutatjuk az ország másik vulkanikus és világszínvonalú borvidékét, Szepsytől a juniborászokig Mád sok arcát. De írunk Budapestről (bennszülöttek kedvenc helyeiről), és a Dunakanyar romantikus foltjairól, adunk tippeket gyerekekkel utazóknak, 11 garantált kipróbált családbarát helyet is!

Ez itt a Forbes Travel, március 14-étől a standokon.

 

Oszd meg!