Na, valahogy így lett Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

2020-ban egy sikeres nyomtatott magazinból tudod meg, hogy Mészáros Lőrinc Magyarország leggazdagabb embere, immár másodszor. Ezt azért nehéz lett volna előre látni. Nem úgy értem, hogy tavaly nehéz lett volna […]

Bővebben

A tízmilliárdos befektetés: a magyar AImotive egy összegben megkapja a pénzt

A magyar AImotive január 4-én jelentette be, hogy sikeresen lezárt egy 38 millió dolláros befektetési kört. Debreczeni Gergely vezető kutató a februári Forbesban bennfentes részleteket is elárul az év magyar vonatkozású startup-befektetéséről.

A teljes interjúból az is kiderül, többségbe kerültek-e a befektetők a cégben, és hogy mire fókuszálnak a következő másfél-két évben.

A februári Forbes már a standokon! A címlapon Bogsch Erik, a Richter Gedeon nemrég leköszönt, legendás vezérigazgatója.

cimlap1802


Megérkezett már a számlára a pénz? Láttuk, hogy dolgoznak az iroda bővítésén a földszinten.
Húha, belecsaptunk! (Nevet.) Erre már korábban is megvolt a keret. A mostani befektetést egy összegben meg fogjuk kapni heteken belül.

Egy összegben? Nem lesznek mérföldkövek, ami után egy-egy részletet elutalnak?
Ezen már túlvagyunk, teljesítettük a feltételeket.

38 millió dollár sok pénz? Az autóipar dollármilliárdokkal dobálózik.
Ez rengeteg pénz! (Nevet.) Látva milyen forrásokkal és emberállománnyal dolgoznak az autógyárak, a Tier-1 beszállítóik vagy más startupok, azt kell mondjam, ez számunkra a szükséges minimum. Nem ragadhatunk le a kutatós-játszósdi szinten, most már fel kell gyorsulnunk, sebesség kell, hogy azt, amit tudunk, minél hamarabb kinyomjuk a piacra.

 

A teljes interjú a februári Forbesban olvasható.

Fotók: Orbital Strangers

 

"Nem az a kérdés, hogy mit akarunk megtudni az emberekről. A kérdés az, hogy mit akarnak az emberek elmondani magukról."