Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Breaking: Az amerikai HBO is vetíteni fogja az Aranyéletet

A tengerentúli HBO Go-n is elérhető lesz a magyar gyártású sorozat.

A Comment.blog munkatársa szúrta ki, hogy az Amerikában várható filmeket összegyűjtő Slate.com-ra felkerült az Aranyélet első két évada is.

A fotó és nyitókép forrása: HBO Magyarország

A sorozat egy piti csalásokból élő magyar család, Miklósiék “felemelkedését” mutatja be három évadon keresztül (a harmadik évadot még nem vetítették, az HBO októberre ígérte).

Az Aranyélet itthon már minden elképzelhető szakmai díjat megnyert, de a tengerentúli bemutatás az egész hazai iparág számára nagy lehetőségeket tartogathat. Závorszky Anna, az HBO gyártásért felelős producere azt nyilatkozta: “Megtisztelő, hogy az amerikai közönségnek is bemutathatjuk az Aranyéletet. Egy olyan kalandos utazásra hívjuk őket, mely bemutatja a meggazdagodás és a családi értékek megtartásának kihívásait a kortárs Magyarországon. Mindhárom évad egy-egy színes lenyomat az egyenlőtlen társadalmunkról, és mindeközben egy látványos családi dráma is, amit áthat a pénz, a hatalom, a szeretet és az erőszak.”

“Már a legelső rész véglegesítése után éreztük, hogy olyan minőséget sikerült elérnünk, ami nem csak itthon kiemelkedő, de megállja a helyét nemzetközi szinten is. Azóta is arról fantáziáltunk a stábbal, hogy egy nap Amerikába is eljut a Miklósi család nagyregénye – az, hogy mindez pár hónappal a harmadik évad premierje előtt történik, a világ vezető prémium csatornáján, a legmerészebb álmainkat is felülmúlta.” – tette hozzá Krigler Gabor, az HBO kreativ producere

Az augusztusi Forbes magazinban egyébként a sorozat mögött álló sikerről, kihívásokról, és a karaktergyilkosságok lélektanáról is beszélgettünk Angyalosy Eszterrel, az Aranyélet forgatókönyvfejlesztőjével.

 

“A történet beatjeit ilyen színes post-it-cédulákra írjuk. Aztán újabb és újabb post-itek kerülnek a helyükre, amikor az ötleteket új ötletekre cseréljük. Látnod kéne a szemetesünket. Óriási mennyiségű ötlet végzi metaforikusan és szó szerint is a kukában!” – meséli Eszter a történetírás folyamatát.

Az írókat egy népes szakértői gárda segíti, a sorozatban rengeteg az áthallás a hazai politikai és gazdasági élettel kapcsolatban.

Exkluzív: Hollós Endre utolsó interjúja

Oszd meg!