Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Whoopi Goldberg ronda karácsonyi pulcsikat árul

Whoopi Goldberg már nagyon sok dolgot csinált: színész, producer, talk show vezetője volt, de divattervező egyelőre nem. A héten ez is megváltozik: luxusáruházakban árulják majd nem is akármilyen karácsonyi kollekcióját.

Sok szereplése után a színésznő olyat csinált, amit eddig nem: Goldberg „ronda karácsonyi pulóvereket” tervezett. Ezeket az amerikai legidősebb, luxusmárkákat árusító boltjában, a Lord & Taylorban és a szintén ősrégi, kanadai Hudson’s Bayben fogják árusítani (utóbbit 2008-ban megvette előbbi). A pulcsikból kilenc különböző készült, mindegyiket 139 dollárért (39 ezer forint) adják majd. A ruhák gyapjú, alpaka, kasmír és pamut keverékéből készülnek.

Goldberg a New York Timesnak azt mondta, mindig is szerette a ronda pulcsikat, boldoggá teszik és évekig hordta őket. Az egyik pulcsira karácsonyfát rakott, a díszek pedig apró menórák: ismer egy párt, az egyik fél zsidó, a másik katolikus, azon gondolkodott, hogy lehetne mindenkinek jó a pulcsi, ez lett a végeredmény.

A pólókat szerinte bármikor lehet hordani, hálaadástól hanukán át újévig. Viszont van, amiben konzervatív: hálaadás előtt szerinte nem kellene karácsonyi dolgokat viselni, mondjuk Halloweenkor. A legkényelmesebb karácsonyi viseletnek a fekete macskanadrágot tartja, ronda pulcsival. Férfiaknak pedig jó lesz a melegítő, vagy valami hasonlóan egyszerű, úgyis azt szeretnénk, hogy az emberek a pulcsit nézzék.

A színésznő a jövőről is beszélt: legközelebb szabadidős cipőt tervezne, aztán háztartási eszközöket, mert szerinte azokat már mindenki unja.

Oszd meg!