Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

FesztiválszezON – Itt lehet majd bulizni (védettségi igazolvánnyal)

Ötmillió beoltott után védettségi igazolvánnyal látogathatóak lesznek a zenés-táncos rendezvények is, a célszámot a pünkösdi hétvégén el is értük.

Orbán bejelentette, hogy sok mindent visszakapunk az életünkből

A részletszabályokat is közzétették a Magyar Közlönyben, a rendelet részletiről a Telex írt.

A rendelet szerint a rendezvényeken csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni, és ez igaz  szabadtéri zenés-táncos rendezvényekre is.

A fesztiválon dolgozók között lehetnek beoltatlanok is, – kivéve azokat, akik videoklip forgatáson, vagy más felvételen statisztaként működnek közre – de nekik kötelező lesz maszkot viselni .

A rendelet szövege szerint nem minősülnek zenés-táncos eseménynek azok a kulturális események, ahol előre megváltott ülőhelyekkel vesznek részt a látogatók, és az előadás alatt a kötelesek a helyükön ülni.

Szombaton több fesztivál Facebook-oldalán üdvözölték a döntést. A következő fesztiválokat tartják meg biztosan idén nyáron:

  • Campus Fesztivál, Debrecen, július 21-25.
  • Bánkitó Fesztivál, július 8-10.
  • Művészetek Völgye, július 23 – augusztus 1.
  • Ördögkatlan Fesztivál, augusztus 3-7.
  • EFOTT, Velencei-tó, augusztus 11-15.
  • Kolorádó, augusztus 11-15.
  • Fishing on Orfű, augusztus 24-28.

Május 28-án kinyit a Budapest Park is, de az első élőzenei koncert csak június 4-én lesz.

A korábbi bejelentések szerint viszont idén is elmarad a Sziget Fesztivál, valamint Balaton Sound, és a Volt Fesztivál is. 

Hivatalos: idén is elmarad a Sziget


Oszd meg!