Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Összecsukható talicskájával is elnyerte a világ egyik legrangosabb dizájndíját a magyar Flying Objects

Három éven belül másodjára nyerte el a fiatal magyar design stúdió, a Flying Objects az egyik legrangosabb nemzetközi dizájndíjat, Red Dot Awardot Design Concept kategóriában. A zsűri a Frendet, egy összecsukható talicskához készült formatervük kapta. Ez a rövid időn belüli ismételt díjazás a Red Dot Európát és Amerikát felölelő toplistáján a tizenegyedik helyet jelenti a stúdiónak – áll közleményükben.

A Flying Objects első Red Dot díját 2015-ben kapta a Hand-in-Scan nevű orvostechnológiai eszköz designjával, tavasszal pedig elnyerték az iF Design Awardot is, azt a DualScope magyar fejlesztésű, új generációs sztetoszkóp formatervéért. A stúdió két alapítója szerepelt a magyar Forbes 30 sikeres fiatal 30 év alatti listáján is.

Így kell majd összecsukni a talicskát

Talicska városi kertészeknek

A mostani díjnyertes formaterv a Frend, egy összecsukható talicska, amit az osztrák ötletgazdával, Michael Reitingerrel karöltve fejlesztettek 2017 tavaszától. Az alapötlet egy olyan talicska megalkotása volt, ami nem foglal sok helyet, emiatt könnyen tárolható és szállítható, egyszerű megoldás a városlakóknak, akik a hétvégi telken vagy kiskertben használják, gyakran pakolják és olykor szállítják. A Frend gyorsan összecsukható, kereke leszedhető, és kis helyen is elfér.

A tervezési és fejlesztés majdnem egy év volt. A fejlesztők a kezdeti skiccektől kezdve kartonpapírból hajtogatva találták ki a megfelelő összecsukási módot, aztán ebből deszkamodell készült. A formaterv véglegesítése után egy osztrák cég vette át a végleges prototípus gyártását. A Frend jelenleg gyártási fázisban van, illetve az osztrák tulajdonos a piacra lépést készíti elő.

Oszd meg!