Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Megcsinálta a MÁV az appos vonatjegyet. Majdnem jól

Az Androidon és iOS-en is futó Vonatinfóval végre már vonatjegyeket is vehetünk, a neten vett jegy azonban nem nyitható meg az applikációban. Regisztrálni is külön kell.

A frissített Vonatinfón a MÁV-Start és a GYSEV területére érvényes belföldi, egy útra szóló menetjegyeket, a hozzá kapcsolódó felárakat, pót- és helyjegyeket, valamint a kerékpár- és élőállatjegyet vehetjük meg – közölte a MÁV-Start az MTI-vel. A Vonatinfóba letöltődő jegyet mobiltelefonon be is lehet mutatni, akár offline is. Ráadásul a Vonatinfó alkalmazásban is 10 százalékos kedvezménnyel vásárolhatók e-vonatjegyek, és itt is érvényes a @ jellel jelölt vonatokra igénybe vehető 20 százalékos árengedmény.

Elég nagy hátrány ugyanakkor, hogy az internetes jegyértékesítési rendszerben (Elvira) élő regisztráció nem használható a Vonatinfó applikációban, és az interneten vásárolt jegy sem tölthető le a Vonatinfóba, illetve fordítva sem működik.

A Vonatinfó korábbi funkciói – menetrendi és vonatinformációk, vonatkövetés, térkép – továbbra is működnek regisztráció nélkül, azonban a jegyvásárláshoz regisztráció szükséges.

A Vonatinfón vásárolt jegy csak az érvénytartam kezdetét megelőzően, a vásárlási felületen közzétett feltételek szerint, és csak az applikáción keresztül téríthető vissza. Ilyen esetben pénztári visszatérítés nem lehetséges, a vasúttársaság hibájából szükségessé vált visszatérítés esetén a MÁV-Start ügyfélszolgálatához kell fordulni – tájékoztatott a MÁV-Start.

Az alkalmazás egyébként 400 ezer letöltésnél jár, de azt gyanítjuk, mostantól ez a szám jelentősen növekedni fog.

Így kerültem meg a Balatont 15 ezer forintból – és közben jól is éreztem magam

Oszd meg!