Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Kép: Orbital Strangers

Még csak 18 éves, de már ő a legsikeresebb magyar női autóversenyző – portré Keszthelyi Vivienről

Vivinek nem autó volt az oviban a jele, és a benzingőz sem kisgyermekként csapta meg. Már kamasz volt, mikor egy versenylátogatás után eldöntötte: ha törik, ha szakad, autóversenyző lesz belőle. A 18 évesen már Forma-3-ban is autósport-történelmet írt magyar lány portréját a szeptemberi Forbes magazin Sport mellékletében írtuk meg.

Keszthelyi Viven már ismerős lehet a Forbes olvasóinak, hisz a magazin 30/30-as listáján egyszer már szerepelt, mi több, augusztus végén megírtuk, hogy újabb mérföldkőhöz ért az ifjú pilóta karrierje.

Az viszont egyik anyagból sem derült ki, hogy lesz valaki már 18 évesen profi autóversenyző, ráadásul úgy, hogy nem kisgyermekkorától tréningezett erre.

Keszthelyi Vivien magyar autósport-történelmet írt az első Forma-3-as szezonjában

Vivi 13 évesen ismerkedett meg az autósporttal, és egy évvel később már rajthoz is állt, hogy már nagykamaszként a profik világában próbálja ki magát – és persze az aktuális autóját.

Azóta legfeljebb a kanyarok előtt lassít: egyelőre a karrierjére fókuszál, párt is az autóversenyzés világából választott, világmárkák szponzorálják és nem kisebb célra tör, mint hogy egy nap a Forma-1-ben versenyezhessen.

Ambiciózus cél, az idő pedig szorít, mert Vivi nem szeretne hatvanévesen is autóversenyezni.

Hogy mi mindenre készül még az elkövetkezendő években, miként kezeli a nyilvánosságot és hogy éli az egyébként igencsak betáblázott életét, arról a már kapható, szeptemberi Forbes magazin Sport mellékletében olvasható portréban vall részletesen.

 

Kép: Orbital Strangers

Oszd meg!